Antena Meniu Search
x

Video "Mai mult moartă. M-am rugat la Dumnezeu. Dacă rămân o legumă, să mă iei". O femeie din Argeș acuză un medic din Capitală că i-ar fi greșit operația

Acuzaţii grave la adresa unui medic din Capitală. O femeie din Argeş, operată de chirurg, îl acuză pe doctor că era să o omoare. Şi că, la doar câteva ore după ce a fost externată din spital, pacienta a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență din Pitești deoarece doctorul din Bucureşti i-ar fi greşit operaţia. Unul dintre medicii care a salvat-o, a declarat la poliție că femeia ar fi putut să moară.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 09:02

Vezi și

Anișoara Bădiță, victimă: Eram desfigurată, mai mult moartă decât vie, deci nu simţeam. 

În urmă cu 4 ani, femeia a mers la o intervenție chirurgicală în Bucureşti. Avea un diagnostic de fibrom uterin care necesita extirpare. La primul consult, doctorul ginecolog i-a spus că nu are fibrom. Ulterior, la următorul consult, i-a transmis că va interveni chirurgical pentru un chist ovarian. A fost momentul care, spune victima, putea să îi aducă moartea.

Femeia îl acuză pe doctor că era să o omoare

Anișoara Bădiță, victimă: Drumul Bucureşti-Piteşti mi s-a părut că am venit din altă ţară pentru că aveam dureri tot mai mari şi îmi era teamă să îi spun şi soţului de teamă să nu se panicheze. Au chemat salvarea, după aproximativ 2 ore, am fost dusă la Judeţeană.

Pe acelaşi subiect

Operată de două ori în trei zile, femeia, educatoare de profesie, își amintește vag cum a ajuns la terapie intensivă. Nu putea vorbi și nici să își miște corpul. A crezut că nu va mai fi om.

Anișoara Bădiță, victimă: M-am rugat la Dumnezeu, am zis, dacă are gânduri cu mine ca să mă salveze, îl rog ca să mă salveze. Dacă rămân ca o legumă, te rog să mă iei, că nu voiam să fiu povara nimănui. 

Din fericire, spune femeia, medicii din Pitești i-au salvat viața. Chirurgul care a intrat cu ea în sala de operație a mărturisit, în fața anchetatorilor, că pacienta putea să moară.

Când s-a simțit mai bine, victima a făcut plângere la poliție

Când s-a simțit mai bine, victima a făcut plângere la poliție. Toată cercetarea a durat 4 ani, timp în care medicul a contestat toate expertizele. Legiștii spun clar că actul medical a fost greșit.

Florin Sabie, avocatul victimei: Diagnosticul, în măsura în care a fost pus, a fost corect, însă insuficient. Ecografia abdomino-pelvină nu a fost interpretată înainte de a efectua operaţia şi că externarea a fost inoportună. 

Medicul acuzat are propria poveste în care se consideră victimă în acest scandal, susţinând că pacienta nu ar fi făcut septicemie şi că raportul de expertiză arată că nu i-a secţionat colonul în timpul intervenţiei chirugicale. După ce procurorii vor face rechizitoriul, dosarul va ajunge la instanță. Medicul bucureștean va fi judecat pentru vătămare corporală din culpă.

"Pacienta la internare avea peritonită generalizată şi un debut de semne de sepsis, adică o infecţie generalizată a organismului. Fără o intervenţie chirurgicală şi o reanimare pe măsură, foarte probabil, pacienta ar fi decedat", surse din anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Mai mult moartă. M-am rugat la Dumnezeu. Dacă rămân o legumă, să mă iei". O femeie din Argeș acuză un medic din Capitală că i-ar fi greșit operația