Antena Meniu Search
x

Video "Zici că era tăiat de drujbă". Băiatul măcelărit în plină stradă la Călăraşi i-a ameninţat pe agresori înainte de atac. Postarea de la care a pornit totul

Răzbunare în stil mafiot între adolescenţi. Un elev de 14 ani a fost înjunghiat pe stradă, la Călăraşi, de doi agresori puţin mai mari. Totul ar fi pornit de la o fată, spun surse din anchetă. Victima a trecut printr-o operaţie de patru ore, dar e în continuare în stare extrem de gravă. Agresorii au fost ridicaţi de acasă de poliţişti. Imaginile şi informaţiile au puternic impact emoţional. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.03.2024, 19:40

Vezi și

Sunt imaginile de la care ar fi pornit totul. În filmare apare victima, un elev de 14 ani, în timp ce flutură un briceag şi ameninţă: "E pregătit nenicu!". Mesajul ar fi fost cu trimitere către rivalii săi, doi băieţi de 16 ani. Toată cearta ar fi pornit pentru o fată, spun surse din anchetă. Într-o postare de acum patru zile, înregistrată la şcoală, victima poza în cuceritor. Habar n-avea ce urma.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Mesajul băiatului a ajuns imediat la agresori. Cei trei şi-au dat întâlnire aici, în mijlocul străzii, într-un cartier de la periferia oraşului. Cum s-au vazut a început scandalul. De la jigniri şi ameninţări, au trecut la fapte. Băiatul de 14 ani a fost pur şi simplu măcelărit de cei doi rivali. Apoi agresorii l-au lăsat într-o baltă de sânge şi au fugit. 

Martor: "Zici că era tăiat de drujbă"

Scenele de goază au avut loc lângă un supermarket, sub ochii trecătorilor. Martorii au sunat imediat la 112.

Pe acelaşi subiect

Martor: Eu când am ieşit din curte era copilul căzut acolo jos. Ei fugiseră deja, erau mai mulţi...20. Am sunat la salvare, zici că era tăiat de drujbă. Era plin de sânge.

Martor: Au fost în parcare aici, au venit şi s-au luat la bătaie aici. Unii au fugit prin parcare, unii au făcut pe aici dreapta. Era jos aici, foarte mult sânge i-a curs.

Medicii l-au găsit inconştient. L-au dus la spitalul din Călăraşi să-l stabilizeze şi apoi l-au trimis  în capitală. Patru ore a stat în sala de operaţie noaptea trecută.

Raluca Alexandru, medic Spitalul Grigore Alexandrescu: A venit în stare gravă, intubat, ventilat mecanic. Nu mai exista vena femurală, a avut nevoie de un bypass femural. Este în continuare în terapie intensivă. 

Agresorii, pe mâna poliţiei

Între timp, criminaliştii au împrejmuit zona şi au ridicat mai multe probe. În mai puţin de o oră, poliţiştii au pus mâna şi pe agresori. I-au ridicat direct de acasă.

Bianca Ghiveci, Poliția Județului Călărași: Faţă de cei în cauză a fost dispusă reținerea acestora pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și lovire sau alte violențe. 

Localnic: Parcarea asta e plină de maşini, fac drifturi, ţipă, urlă muzica până la două noaptea, nu ia nimeni nicio măsură. 

Pe conturile de socializare, adolescenţii îşi creaseră o imagine de mici infractori. Mereu cu o atitudine războinică, postau înjurături şi ameninţări, făceau gesturi obscene şi apăreau în găşti cu arme în mâini. 

6% dintre infractori sunt minori

De la imaginea creată la realitate e de multe ori un pas. Ultimele statistici oficiale arată că şase la sută dintre infractorii trimiși sunt minori. Cifrele sunt pe cât de infioratoare pe atât de previzibile: peste 90% din adolescenţii care ies pe poarta închisorilor se întorc apoi într-un centru de detenție sau în penitenciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Zici că era tăiat de drujbă". Băiatul măcelărit în plină stradă la Călăraşi i-a ameninţat pe agresori înainte de atac. Postarea de la care a pornit totul