Antena Meniu Search
x

Video Mama lui Raul, tânărul rănit în accidentul din Baia Mare: "Îmi spune întruna: Mami, nu-l iertaţi! Şi plânge". Şoferul vinovat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Şoferul care a spulberat în doar câteva secunde două destine într-o staţie din Baia Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia magistraţilor vine la doar trei zile după ce un judecător îl lăsase liber. În exclusivitate pentru Observator, mama tânărului supravieţuitor vorbeşte despre starea lui, dar şi despre dreptatea care trebuie să se facă în acest caz.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.07.2021, 21:57

Vezi și

Cu privirea în pământ, bărbatul evită să răspundă. În faţa uşii Tribunalului, îşi aşteaptă sentinţa. Iniţial, Judecătoria Baia Mare a decis că tânărul nu este un pericol social şi că imaginile surprinse de camerele de vedere nu pot dovedi că avea viteză. Procurorii au contestat decizia. Însoţit de avocat, tânărul inculpat a aflat că poate fi pus în spatele gratiilor. Iar la o oră distanţă, Tribunalul Maramureş a concluzionat că a avut viteză şi a şi dispus arestul preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă pe o perioadă de 30 de zile.  

Ionela Cozma, IPJ Maramureş: "Acesta fiind depus în centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş". Pentru mama tânărului rănit arestul preventiv reprezintă un mic pas spre dreptate. Fiul ei se luptă în continuare pentru viaţa lui pe un pat de spital, după ce soţia lui a fost înmormântată. 

Durere fără margini pentru Raul

Eugenia Varga, mama lui Raul: "Întruna îmi spune, de când am înmormântat-o pe nevastă-sa, îmi spune întruna: "Mami, nu-l iertaţi!". Şi plânge întruna! Abia acum, numai, începe cu operaţiile de mai sus, de la genunchi în sus. Amândouă picioarele sunt rupte şi acolo necesită operaţie. Şi pe urmă la mână şi coloană". 

Pe acelaşi subiect

"Fetiţa, săraca, este în pământ. Băiatul este paralizat...Să se facă dreptate, să se facă. Să-i dea o pedeapsă... Maximă", spune un prieten.  Dreptatea au cerut-o în faţa Tribunalului seara trecută şi zeci de oameni. Printre ei şi un tânăr care a reuşit să scape din faţa şoferului teribilist în ultima fracţiune de secundă. 

"Nu ştiu ce a avut în cap! A vrut să pară şmecher în faţa oamenilor că el are maşină scumpă! Eu am apucat numai să-mi trag un pic picioarele. Ei, săracii, nu au mai apucat deloc, nimic". 

Astăzi, la şase zile de la teribilul impact, staţia de autobuz a fost refăcută. Zecile de candele aprinse în memoria Denisei, tânăra de doar 20 de ani care nu a supravieţuit, sunt acum singura mărturie a tragediei.

Instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 03.07.2021, în jurul orei 20:05, conducând un autoturism marca BMW în Municipiul Baia Mare, din cauza nerespectării dispoziţiilor legale care reglementează circulaţia rutieră şi a neadaptării vitezei de circulaţie la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat, autoturismul intrând într-o construcţie special amenajată cu destinaţie de staţie de autobuz, în afara părţii carosabile, în urma accidentului rezultând vătămarea corporală gravă a uneia dintre victime, care, din cauza leziunilor suferite, a decedat în data de 06.07.2021 (Tribunalul Maramureș).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Mama lui Raul, tânărul rănit în accidentul din Baia Mare: "Îmi spune întruna: Mami, nu-l iertaţi! Şi plânge". Şoferul vinovat, arestat preventiv pentru 30 de zile