Antena Meniu Search
x

Video Candele pe treptele Tribunalului Maramureş, după ce şoferul care a omorât o fată cu BMW-ul a fost lăsat în libertate

A omorât o tânără de 20 de ani, pe soţ l-a băgat în comă, iar el este încă liber. Este decizia ireală a magistraţilor în cazul şoferului de 20 de ani din Baia Mare, care, într-o clipă, a distrus destinul a doi tineri abia căsătoriţi. Nemulţumiţi de decizie, zeci de băimăreni au depus aseară candele aprinse pe treptele tribunalului.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 09:01

Două zile s-a luptat pentru viaţa ei tânăra de 20 de ani. Însă, rănile au fost mult prea grave. Era intubată. Suferise deja o amputare a piciorului, iar organele interne erau zdrobite. "Ruptură de splină, de rinichi. După o lungă comă şi un infarct, azi noapte a decedat", spune Alexandru Oros, manager Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Soţul ei, transferat la o clinică din Cluj, este stabil, conştient, însă prognosticul este în continuare rezervat. "Ştie absolut tot ce se întâmplă. Am vorbit şi despre şofer. I-am spus tot ce s-a întâmplat. Aşa sunt legile la noi", mărtiriseşte Andrei Varga, fratele băiatului lovit de BMW.

În schimb, şoferul care a provocat tragedia este liber. A fost decizia ireală a magistraţilor, după ce acesta primise, iniţial, propunere de arestare preventivă pentru omor din culpă. "În urma decesului uneia dintre victimele accidentului rutier poliţiştii au continuat urmărirea penală faţă de suspect sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă", a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Candele pe treptele Tribunalului Maramureş, după ce şoferul cu BMW a fost lăsat liber

Pe acelaşi subiect

"Nu mai suntem capabili de nimic. O mare tragedie. Ei suferă şi el se plimbă unde vrea, face ce vrea", spune revoltat Andrei Varga. 

Hotărârea a stârnit nemulţumirea a zeci de băimăreni. Aseară, aceştia s-au adunat în faţa tribunalului şi au depus candele aprinse pe trepte. "Noi credem că nu e corectă decizia. Practic putea fi mama mea sau fetiţa mea sau băiatul tău. Oricine din familia ta putea fi", spune un tânăr. "Decizia chiar nu e corectă şi aş vrea să fie recurs la acest proces. Chiar îmi doresc ca acel om să răspundă şi să fie închis în baza legii pentru tot ceea ce a făcut", mărturiseşte o tânără.

Decizia judecătorilor ca tânărul să fie cercetat în libertate a fost contestată, deja, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Candele pe treptele Tribunalului Maramureş, după ce şoferul care a omorât o fată cu BMW-ul a fost lăsat în libertate