Antena Meniu Search
x

Video "Mama mea e acum într-un buncăr. Suntem atacați fără niciun motiv!". Patru tineri ucraineni ajunși în România se roagă pentru vieţile părinţilor lor

Şi-au lăsat familia, prietenii şi visele în Kiev, şi au ajuns în România, cu speranţa că vor scapa de moarte. Au doar 19 ani, şi vor doar pace, linişte şi să se întoarcă cu bine acasă. Vorbim despre patru tineri refugiaţi care au protestat, aseară, în Baia Mare, revoltaţi de tot ceea ce a adus războiul pornit de Vladimir Putin. 

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 08:58

Vezi și

"Suntem atacați de către una dintre cele mai mari armate la nivel mondial, fără nici un motiv. Majoritatea părinţilor noştri sunt acum în buncăre. Ne este foarte frică şi suntem speriaţi", a declarat unul dintre tineri.

Tineri refugiaţi din Kiev, mesaj pentru Europa şi SUA

Profund afectaţi de situaţia din ţara lor, tinerii se roagă pentru vieţile părinţilor şi prietenilor lor. Se tem că nu vor mai avea o casă la care să se întoarcă. 

"Mulţi dintre prietenii noştri au rămas şi acum sunt ascunşi în buncăre. Nu ştim dacă vor mai fi în viaţă până mâine, sau dacă Kiev va mai rezista până mâine. Nu știm dacă țara noastră va mai exista până mâine", spune un alt tânăr.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Orașul meu are o bază militară care a fost bombardată. Mama mea e acum într-un buncăr. Sunt aici pentru că vreau să îmi ajut mama, să îmi ajut părinții şi de aceea rog pe toată lumea: vă rog, opriți ceea ce se întâmplă!", mărturisește o tânără.

Tinerii vor să ajungă şi la Bucureşti. Îşi doresc să se facă auziţi şi vor ajutor.

"Vrem ca Europa să ştie că nu este doar problema noastră, ci este o amenințare la securitatea şi democrația întregii lumi. Rusia şi China reprezintă un pericol asupra întregii lumi democratice. Învinuim Europa şi SUA pentru lipsa de sprijin şi pentru faptul că nu au luat măsuri mai drastice, ci doar sancţiuni care nu au niciun efect în momentul de față", mai spune tânărul ucrainean.

Peste 7000 de refugiaţi ucraineni au rămas în ţara noastră pentru a se adăposti din calea războiului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mama mea e acum într-un buncăr. Suntem atacați fără niciun motiv!". Patru tineri ucraineni ajunși în România se roagă pentru vieţile părinţilor lor