Antena Meniu Search
x

Video Mărturia bărbatului torturat pe câmp şi supus la tratamente degradante de polițiștii bucureşteni: "M-au pus pe jos, cu faţa în sus"

Nu este singurul exemplu de abuz al celor în uniformă. Şapte poliţişti de la Secţia 16 din Capitală au fost încătuşaţi, iar doi sunt cercetaţi sub control judiciar după ce ar fi torturat doi bărbaţi. Una dintre victime face mărturii înfiorătoare. Bărbatul povesteşte că agenţii l-au încătuşat şi l-au dus pe un câmp. Acolo, ar fi fost bătut şi supus la umilinţe greu de imaginat. Asta pentru că a îndrăznit să le atragă atenţia poliţiştilor că nu poartă mască.

de Redactia Observator

la 04.03.2021, 20:27

Vezi și
  • Mărturiile victimelor torturate de polițiștii Secției 16
  • Totul a pornit după ce le-a fost atrasă atenția polițiștilor că nu poartă mască corespunzător

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: M-au pus să-mi cer iertare, să se oprească din bătaie, eu am zis că pe ce motiv să-mi cer iertare, că nu am făcut nimic. Am fost lovit în continuare până mi-am cerut iertare. După care, mi-au scos cătuşele, cel în vârstă făcând necesităţile pe braţul stâng.

Acest câmp de la marginea Bucureştului a fost scena torturii şi umilinţei. Victima povesteşte pas cu pas că fost lovită cu sălbăticie, inclusiv în cap, pe degete de la mâini şi la tălpi.

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: Am fost adus în acest loc, am fost dat jos din maşină, târât pe jos, ridicat în picioare după care mi-au dat doi pumni la coaste. M-au pus pe jos, cu faţa în sus, au dat în mine cu picioarele şi cu bastoanele. Cel în vârstă mi-a aruncat adidaşii în tufişuri, telefonul.

"Cel în vârstă" apără drepturile agenţilor. Este vicepreşedintele unui sindicat al poliţiştilor. Ceilalţi sunt poliţişti care abia au ieşit de pe băncile academiei. Totul ar fi pornit de la o remarcă. În luna septembrie, victima, împreună cu un amic, au trecut la ora 1 şi 45 de minute, dimineaţa, pe lângă un filtru, în zona Eroii Revoluţiei. Le-au atras atenţia poliţiştilor că nu poartă mască şi dau amenzi fără temei.

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: Ne-a zis că de ce ne băgam noi, ne-a înjurat, am adus şi eu injurii, recunosc. După care, au sărit cinci poliţişti pe mine, mi-au pus cătuşele, m-au târât pe jos, m-au băgat în dubă, mi-au dat cu spray paralizant în ochi.

Victimele condamnă tratamentul inuman la care au fost supuse

După o jumătate de oră de bătăi şi umilinţe, bărbatul spune că a fost abandonat pe câmp, în timp ce amicul lui a fost aruncat din dubă într-o zonă rău-famată din Bucureşti.

Mihai Ionuţ Gheorghe, victimă: L-a aruncat în maşină unde erau cauciuri şi l-au ţinut şi pe el cu capul acolo şi i-au aruncat spray paralizant.

Aseară, şapte din cei nouă poliţişti "fără de lege" au fost încătuşaţi, iar ceilalţi au fost puşi sub control judiciar.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Este inadmisibil să ai un astfel de comportament. Dacă, fie şi 1% din ce s-a spus în presă este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţist.

Reţinerea poliţiştilor a cutremurat Secţia 16. Comandantul acesteia spune că îi este ruşine de comportamentul colegillor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mărturia bărbatului torturat pe câmp şi supus la tratamente degradante de polițiștii bucureşteni: "M-au pus pe jos, cu faţa în sus"