Antena Meniu Search
x

Video Cinci poliţişti din Capitală au fost reţinuţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Victimele ar fi ajuns în pădure, în loc să fie duse la secție

Cinci poliţişti de la ordine publică din Bucureşti au fost reţinuţi şi încă patru sunt cercetaţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Asta după ce în urmă cu mai bine de şase luni, ar fi bătut şi torturat doi bărbaţi, în Sectorul 4 al Capitalei, după ce ar fi vrut să-i amendeze că nu purtau mască.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 03.03.2021, 20:29

Vezi și
  • Mai mulți polițiști sunt cercetați pentru tortură și lipsire de libertate

De la începutul lunii septembrie, anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar a început un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Ei sunt personajele principale din această poveste pentru că scandalul a continuat între polițiști și acești doi, pentru că polițiștii au considerat că nu fac față și au cerut întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

Este o întrebare importantă de ce acum, pentru că la momentul respectiv, cei doi au depus plângere împotriva celor nouă polițiști. Însă această plângere s-a plimbat între secțiile de poliție și diverse parchete, motiv pentru care, dacă nu ar fi fost vorba de câțiva ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, probabil că acest dosar ar fi stat și acum în sertare. Cinci, din cei nouă polițiști au fost deja reținuți pentru 24 de ore de către procurorii de la Parchet și în acest moment continuă audierile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cinci poliţişti din Capitală au fost reţinuţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Victimele ar fi ajuns în pădure, în loc să fie duse la secție