Antena Meniu Search
x

Video Mărturia unei femei care a fost aproape de Rafinăria Petromidia în momentul exploziei: ''Fumul venea spre noi şi cerul se întuneca''

O explozie a avut loc la Rafinăria Petromidia. Autorităţile au făcut apel la oameni să evite zona, să închidă geamurile şi să nu se expună la fum. Ana, un martor, a fost foarte aproape de explozie, mai exact la doi kilometri distanţă.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 14:49

Vezi și

În urma exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost activat planul roşu de intervenţie, iar prin RO-Alert a fost emisă o atenţionare de urgenţă. Un turist aflat în acel moment pe litoral a povestit cum s-a văzut incidentul prin ochii celor aflaţi pe plajă.

Ana, martor: Nu am auzit explozia, însă am văzut foarte rapid. În acel moment eram cu băieţelul pe plajă, mă jucam, eram cu spatele. Soţul meu mi-a spus: Este explozie la Petromidia şi eu m-am întors puţin derutată, a văzut pe faţa mea şi când am întors capul pentru că eram cu spatele...iniţial s-a văzut acea ciupercă mare cum se vede imediat după explozie, iar ulterior fumul a tot crescut. Ce ne-a îngrijorat pe noi, din cauza vântului tot aducea către plajă fumul şi sincer ne-am îngrijorat cu privire la calitatea aerului.

Familia a început să îşi strângă lucrurile imediat după explozie. Turiştii au fost speriaţi de posibilele consecinţe asupra sănătăţii, mai ales că se aflau pe plajă cu cel mic. 

Ana, martor: Am strâns tot de pe plajă şi am plecat. Oamenii au îngheţat. Acel moment când toată lumea stă şi priveşte către acelaşi loc. Iniţial, lângă noi erau nişte oameni şi au început să caute pe internet ştiri. Nu apăruse nimic, abia se întâmplase. După am văzut că au început să se apropie, au mers către dig, au început să facă fotografii, să se apropie. Am strâns destul de repede în momentul în care am văzut că fumul venea spre noi şi cerul se întuneca ne-am îngrijorat cu privire la copil. În Mamaia suntem. Suntem cu rulota, am închis geamurile, am dat drumul la ventilator. S-au auzit multe sirene, a trecut elicopterul pe deasupra noastră. 

Pe acelaşi subiect

ANM, după explozia și incendiul din Năvodari: norul de fum se va deplasa spre mare

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare.

''Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)'', transmite ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mărturia unei femei care a fost aproape de Rafinăria Petromidia în momentul exploziei: ''Fumul venea spre noi şi cerul se întuneca''