Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Explozie la Petromidia, starea victimelor. O persoană a murit, iar o alta cu arsuri pe aproape jumătate de corp a fost evacuată cu elicopterul

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat cel puţin trei victime în explozia de la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România. ISU Constanţa a transmis că alte două persoane au fost rănite, iar o a şasea era dispărută. Ulterior, aceasta din urmă a fost găsită moartă.

de Redactia Observator

la 02.07.2021 , 14:51

O explozie a avut loc vineri la Rafinăria Petromidia. Trei persoane au fost rănite în urma incendiului produs la o instalaţie de transport petrolier. Una dintre victime are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, fiind transportată la SpitalulConstanţa cu un elicopter.

Ministerul Sănătăţii a transmis informaţii cu privire la situaţia victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la nivelul feţei.

”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

Vezi și
  • 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală şi care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru stabilizare şi evaluare
  • 1 victimă cu traumatism lombar
  • 1 victimă cu arsură la nivelul feţei”, a transmis Minsterul Sănătăţii.
Pe acelaşi subiect

ANM, după explozia și incendiul din Năvodari: norul de fum se va deplasa spre mare

Intervenţia pompierilor continuă la Năvodari, fiind în continuare pericol de explozie. Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier.

A fost activat Planul roşu de intervenţie, iar prin RO-Alert a fost emisă o atenţionare de urgenţă.

"Atenţie Atenţie Atenţie. La Petromidia zona Midia - Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!", se arată în mesajul Ro-ALERT trimis de ISU Constanţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare. La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului. La înălțimi de pe peste 30...40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Explozie la Petromidia, starea victimelor. O persoană a murit, iar o alta cu arsuri pe aproape jumătate de corp a fost evacuată cu elicopterul