Antena Meniu Search
x

Măsuri pentru localizarea prin 112, anunțate după crimele din Caracal

Cu preţul vieţii ei, Alexandra l-a prins pe călăul de la Caracal. După ce adolescenta de 15 ani a fost ucisă înainte ca salvatorii să ajungă la ea, autorităţile anunţă abia acum măsuri concrete pentru perfecţionarea sistemului de localizare prin 112.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 02:37

Vezi și

Cu preţul vieţii ei, Alexandra l-a prins pe călăul de la Caracal. După ce adolescenta de 15 ani a fost ucisă înainte ca salvatorii să ajungă la ea, autorităţile anunţă abia acum măsuri concrete pentru perfecţionarea sistemului de localizare prin 112. Măsuri pe care se chinuie să le implementeze din august anul trecut, dar care au fost blocate de birocraţie. Bâjbâiala autorităţilor i-a scos pe români în stradă.

Alexandra a văzut în apelul la 112 singura scăpare. Cu un curaj nebun, a reuşit să ia telefonul călăului. Un telefon vechi, fără acces la internet. A vorbit patru minute cu angajaţii statului pe care i-a implorat să o ajute. În zadar, însă. Poliţiştii au intrat în casa criminalului la 19 ore de la apel. Autorităţile recunosc abia acum una din hibele sistemului unic de urgenţă 112: localizarea nu se face instant. Iar soluţia este halucinantă: o aplicaţie 112 pentru mobil. Au spus-o din prima zi a anchetei reprezentanţii STS, iar acum o promovează şeful comitetului 112 nou înfiinţat.

Această aplicaţie trebuie să fie promovată la maxim, astfel încât populaţia să o descarce, cât mai mulţi dintre ei pentru că ea există. Şi este o soluţie pe termen scurt de a o promova.

Proiectul pentru localizare imediată se discutată încă din 2017, dar este întârziat de birocraţie.

Pentru familiile celor două fete ucise, dar şi pentru mii de oameni revoltaţi, promisiunile autorităţilor nu aduc alinare.

Din faţa Palatului Victoria şi până în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, mulţimea s-a unit într-un singur glas.

Câteva zeci de copii, părinţi şi bunici s-au strâns în stradă şi la Iaşi. În mijlocul lumânărilor au aşezat poza adolescentei cu un mesaj: Eu sunt Alexandra!

Proteste faţă de modul în care a fost gestionat cazul de la Caracal au fost şi la Cluj-Napoca, Braşov, Brăila sau Alexandria.

Între timp, oficialii români promit anchete şi schimbări. STS a şi terminat verificările interne. Concluzia?

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Proaspăt demis, şi şeful Poliţiei Caracal, consideră că a acţionat corect.

Între timp, peste 90 de mii de români au semnat o petiţie prin care cer reintroducerea pedepsei cu moartea şi înăsprirea pedepselor pentru viol şi pedofilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Măsuri pentru localizarea prin 112, anunțate după crimele din Caracal