Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Medicul erou Cătălin Denciu, primele declarații după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ: "Am început să pot merge din nou"

Medicul erou Cătălin Denciu, care a ars în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț în timp ce încerca să salveze din flăcări pacienți cu Covid-19, a făcut primele declarații după tragedia în urma căreia au murit zece oameni.

De Veronica Micu la 04.03.2021, 08:58
  • Pe 14 noiembrie 2020, când a avut loc incendiul de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu era de gardă, la ATI.
  • Medicul a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe 40% din corp.

Cătălin Denciu a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde se recupera din noiembrie 2020, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala belgiană, unde va începe următoarea fază a vindecării.

După incendiul din clubul Colectiv, România a încheiat un acord de colaborare cu Queen Astrid Military Hospital, pentru a fi trataţi aici pacienţii cu arsuri grave.

Pe 14 noiembrie 2020, când a avut loc incendiul de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu se afla de gardă la secţia Terapie Intensivă şi a încercat să salveze pacienţii cu Covid-19. 

El a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe 40% din corp.

Am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou

Din cauza arsurilor grave, iniţial, el a fost în comă indusă timp de trei săptămâni. 

"Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou", a povestit Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be, care a publicat și primele imagini din spital cu medicul erou.

Medicul erou Cătălin Denciu a făcut primele declarații după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ

beldefnews.mil.be

Cătălin Denciu a spus va continua să lupte, pentru a se recupera:

"Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele.

Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi".

Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe 40% din corp

beldefnews.mil.be

Cătălin Denciu învaţă tehnici de reabilitare şi îngrijire

În urmă cu câteva săptămâni, el a fost supus unei ultime intervenţii chirurgicale, iar Cătălin Denciu şi-a stabilit câteva obiective pentru a-şi recâştiga independenţa.

La Spitalul Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala belgiană, medicul român va începe următoarea fază a vindecării

beldefnews.mil.be

Soţia lui, dr. Alina Denciu, se află în Belgia şi stă într-o încăpere pentru personalul militar a spitalului, pentru a-l sprijini pe soţul ei.

Ea învaţă tehnici de reabilitare şi îngrijire pentru a-l putea ajuta după ce va fi externat.

"În prezent, ei sunt familia mea. Abia aştept să fiu vindecat pentru a le mulţumi", a mai spus Cătălin Denciu, referindu-se la echipa medicală care îl îngrijește. 

După incendiul din clubul Colectiv, România a încheiat un acord de colaborare cu Queen Astrid Military Hospital

beldefnews.mil.be

Potrivit news.ro, Cătălin Denciu îşi va continua acum recuperarea la Saint-Luc University Hospital, unde a lucrat timp de un an în timpul pregătirii sale ca anestezist.

În luna decembrie, medicul român a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

Aproape 4 luni de la incendiul din Piatra Neamţ

Ancheta de la Spitalul din Piatra Neamț, unde au ars de vii mai mulţi pacienţi, a ajuns la un nou nivel.

După audierile martorilor, luna trecută, anchetatorii au început să caute documente care au legătură cu investiţiile făcute în ultimii ani.

Din primele informaţii, există ipoteza că reparațiile s-au făcut fără autorizații.

Pe 14 noiembrie 2020, unul din saloanele de Terapie Intensivă ale spitalului, unde erau internaţi pacienţi COVID aflaţi în stare gravă, a fost înghiţit de flăcări.

În ciuda promisiunilor că lucrurile se vor rezolva, inspectorii ISU au amendat spitalul, recent, tot din cauza problemelor la instalaţiile electrice şi la sistemul de avertizare şi stingere a incendiilor.

 

Irina Popa, ISU Neamţ: La secţia Pediatrie a fost aplicată o sancţiune în cuantum de 50.000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru că hidranţii nu funcţionau şi pentru că instalaţia electrică nu era verificată periodic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Medicul erou Cătălin Denciu, primele declarații după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ: "Am început să pot merge din nou"