Antena Meniu Search
x

Foto "Mi-e frică, tati!" O copilă de 5 ani din Chiajna, sechestrată de mai bine de 20 ore de propriul tată care ameninţă că aruncă toată casa în aer

Desfăşurare de forţe chiar în aceste momente în Ilfov. Un bărbat din Chiajna s-a baricadat în propria casă împreună cu fetiţa sa de 5 ani, pe care ameninţă că o va omorî, şi că are mai multe butelii cu gaz pe care le va arunca în aer. Asta după ce, băut bine, şi-ar fi bătut soţia şi ar fi alungat-o de acasă. Timp de mai bine de mai bine de 20 de ore, în faţa locuinţei acestuia s-a adunat o adevărată armată de oameni: poliţişti, luptători SIAS-IGPR, negociatori şi chiar lunetişti. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 10:48

Fetiţă-tată: Dar mie mi-e frică, tati! 

N-are de ce să-ţi fie frică.

Ba, mi-e frică tati.  

20 ore de coşmar pentru o copilă de 5 ani

Pe acelaşi subiect

Încă de ieri de la ora 13, soţia bărbatului a sunat disperată la 112 după ce acesta a bătut-o şi a dat-o afară din casă. S-a închis mai apoi cu fetiţa lor în locuinţă, ameninţând că o să o omoare şi că o să arunce întreaga casă în aer. Încă de la ora 14 s-au adunat în faţa porţii bărbatului mai multe echipaje de poliţie, împreună cu negociatori, care încercă să ajungă la o înţelegere şi la această oră, scopul lor fiind eliberarea în siguranţă a fetiţei. Bărbatul le cere un singur lucru negociatorilor, să plece poliția.

Ana Grigore - reporter Observator: Este o adevărată desfăşurare de forţe pentru a-l convinge pe bărbat să iasă din locuinţă. Zeci de poliţişti, jandarmi, mascaţi şi inclusiv lunetişti se află pe clădirile învecinate.  

Vecin: A zis că i-a dat fetei să mănânce, e bine, a culcat-o şi el stă în living. Şi a zis că până nu pleacă toată lumea de aici, nu iese. Stă în living lângă butelii, se uită la televizor, la toate ştirile. Trei butelii. A zis că dacă nu pleaca (n.r. lumea), sau dacă insistă careva să intre peste el, dă foc.  

VecinăA pus o grămadă de lume pe jar. Oamenii ăstia poate are alte treburi. 

Ameninţările sunt făcute într-un live pe pagina sa de socializare. Bărbatul filmează butelia pe care o ţine în mijlocul casei, în timp ce îi spune copilei de doar 5 ani că vor muri împreună. 

Vecini: Pe Facebook a dat un filmuleţ spunând că: Tati, dacă e să plecăm plecăm amândoi acolo unde e tataia, adică la cimitir. 

Tată-copil: Dar mie mi-e frică, tati! 

N-are de ce să-ţi fie frică.

Ba mi-e frică tati. Pe tine nu te ia, dacă te ia pe tine, ne ia pe amândoi. Da?

Da.

Aşa.

Păi da, dar dacă nu vrea să ne ia pe amândoi?

Ne ia, ne ia. Mergem acolo lângă tataie. 

Laurenţiu Rădulescu - reporter Observator: Bărbatul se află în continuare în locuinţă alături de fetiţa de 5 ani. Ameninţă că o să arunce locuinţa în aer în cazul în care cineva se apropie de el. 

La faţa locului a sosit şi sora bărbatului, care încercă să-l convingă să iasă din casă şi să renunţe la ameninţări, însă fără succes. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este recidivist, ar fi fost închis timp de 3 ani în urma cu 10 ani. Vecinii şi prietenii săi spun că sub influenţa alcoolului, acesta devine violent şi recalcitrant, şi asta s-ar fi întâmplat şi acum. 

Vecini-reporter: Păi numai când bea face. În rest n-ai treabă cu el.

Şi bea frecvent?

Eh, ocazional şi el. 

- Din cauza soţiei, că a zis că s-a pocăit soţia şi că vrea să ia fata să se ducă nu ştiu unde. Să se ducă la mă-sa, nu ştiu.  

- Să înţelegem că nu a solicitat nimic el.

- Nu, doar să vină nevasta lui. 

- Îi este frică, probabil, de el?

- Sigur.  Pentru mine era un prieten, dar e ciudat ce face acum. Nu mă aşteptam, nu!  

Un incident similar a avut loc în urmă cu mai puţin de două luni în judeţul Neamţ, când o fetiţă de numai 4 ani a fost ţinută ostatică de către propriul tată în beciul casei. Atunci însă, după câteva minute de negocieri, forţele de ordine au intrat şi au scos copilul, cu toate că individul era înarmat cu un topor şi ameninţa să-i facă rău.

Iar în urma cu doi ani, într-un apartament din Oneşti, un bărbat a ucis doi muncitori, pe care îi ţinea sechestraţi. Pe parcursul celor cinci ore în care i-a ţinut pe aceştia ostatici, înainte de a-i ucide, Gheorghe Moroşan a cerut insistent să discute cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, şi ca la faţa locului să vină reprezentanţi ai presei. Individul a fost acum condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Mi-e frică, tati!" O copilă de 5 ani din Chiajna, sechestrată de mai bine de 20 ore de propriul tată care ameninţă că aruncă toată casa în aer