Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 30 de ani de închisoare pentru criminalul din Oneşti. Trebuie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri, dar are doar o casă de 5.000 de euro şi o maşină

Verdict dur într-un caz sângeros, care a îngrozit România! Bărbatul din Oneşti, care a sechestrat şi înjunghiat mortal doi muncitori care renovau un apartament, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. La ultimul termen din proces, a susţinut că este victima unei conspiraţii - victimele ar fi fost ucise de poliţişti. Dovezile împotriva lui sunt clare, au considerat, însă, judecătorii, care l-au trimis să îşi. sfârşească zilele după gratii.

de Redactia Observator

la 25.04.2023 , 19:42

30 de ani de închisoare este condamnarea definitivă pe care a primit-o Gheorghe Moroşan, criminalul care a sechestrat şi ucis cu un cuţit doi muncitori într-un apartament din Oneşti, în 2021. Soţia lui, care l-a ajutat să-şi ducă planul malefic până la capăt.

Condamnat la ani grei pentru răzbunare

În ultimul cuvânt adresat Curții de Apel Bacău pe 1 martie 2023, Gheorghe Moroșan a susținut din nou că este victima unei conspirații ce ar fi fost orchestrată de fostul procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și că victimele ar fi fost, de fapt, ucise de polițiști. Mai mult, instanţa a decis că ambii vor avea de plătit despăgubiri de două milioane de euro.

Vezi și

Sunt momentele de groază dinaintea dublului asasinat de care judecătorii l-au găsit vinovat pe Gheorghe Moroşan. Pe 1 martie 2021, bărbatul, care avea atunci 68 de ani, a sechestrat doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani, care renovau apartamentul din care Moroşan fusese evacuat. Supărat că pierduse locuinţa, şi-a legat victimele şi a urlat ameninţări.

Pe acelaşi subiect

Moroșanu: Hai! Vrei să vezi că îi omor?

Ca să intre în apartamentul unde Moroşanu luase ostatici, poliţiştii au deschis focul. Negocierile dintre agresor şi trupele speciale eşuaseră, după aproape şase ore de discuţii. Chiar în momentul în care poliţiştii intrau în locuinţă, atacatorul i-a executat pe cei doi muncitori. Astăzi, bărbatul şi-a primit sentinţa - trei decenii de închisoare, adică îşi va sfârşi zilele după gratii. Soţia lui a primit 12 ani pentru complicitate. La doi ani după dubla tragedia, fratele unei victime încă încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat.

Paul Iştoan - fratele unei victime: Pentru el a fost o răzbunare. Şi-a pierdut apartamentul şi a crezut că aşa trebuie să se răzbune. Noi n-am înţeles de ce să se răzbune pe nişte simpli muncitori? 

Adrian Cuculis - avocat: Este pedeapsa maximală pe care o putea aplica instanţa de judecată. Având în vedere vârsta lui, legislaţia din România nu ar fi permis aplicarea unei pedepse pe viaţă cum şi-ar fi dorit-o familiile. 

Judecătorii au decis astăzi să acorde despăgubiri de două milioane de euro pentru 10 rude ale muncitorilor sechetraţi şi ucişi de Moroşan. Oamenii nu au, însă, nicio şansă să primească daune.

Adrian Cuculis, avocat: Moroşan pe numele său în afară de maşina cu care s-a deplasat, dar şi o casă aflată undeva în jurul Oneştiului care nu valorează mai mult de 5.000 de euro, alte bunuri nu există pe numele celor doi soţi. 

Moroşan a pledat nevinovat, deşi cu trei ani înainte de dubla crimă postase pe Facebook ameninţări, furios că pierduse apartamentul.

Moroşan: Cu armă de foc voi face şi eu dreptate. Să nu vă fie de glumă. Nu glumesc.

Analizele psihologice prin care a trecut Moroşan după dubla crimă au arătat că voia să recupereze, chiar şi cu preţul vieţii, apartamentul pe care îl pierduse, ca să demonstreze soţiei că este puternic.

După tragicul eveniment, cei patru poliţişti care au intrat în apartament abia după ce muncitorii au fost ucişi, au plătit greşeala cu propriul loc de muncă. Mai mult, au fost schimbaţi din funcţie şeful şi adjunctul Poliţiei din Oneşti şi au fost demişi şeful şi adjunctul Inspectoratului de Poliţia Bacău. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » 30 de ani de închisoare pentru criminalul din Oneşti. Trebuie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri, dar are doar o casă de 5.000 de euro şi o maşină