Antena Meniu Search
x

Video Sentință definitivă pentru Gheorghe Moroșan, criminalul care a ucis doi muncitori după ce i-a luat ostatici într-un apartament din Onești

Verdict final în cazul bărbatului care a ţinut ostatici doi muncitori într-un apartament din Oneşti, iar apoi i-a ucis. Vorbim despre Gheorghe Moroşan şi dubla crimă din luna iunie a anului 2021. Şi soţia lui, acuzată de complicitate, va sta în detenţie. Magistraţii au stabilit despăgubiri uriaşe pentru rudele celor două victime

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.04.2023, 14:35

Vezi și

De-a lungul procesului, Gheorghe Moroşan nu a arătat că regretă ce s-a întâmplat, ba chiar a avut cereri şocante: a cerut dezgroparea victimelor pe motiv că bărbaţii ar fi murit de fapt, împuşcaţi de poliţiştii care au intrat în apartamentul groazei. 

Despăgubiri de 2 milioane de euro pentru familiile celor doi muncitori uciși de Moroșan

Potrivit deciziei definitive a magistraților Curții de Apel Bacău, Gheorghe Moroșan are de ispășit 30 de ani de închisoare, în timp ce soția sa a primit, pentru complicitate și pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 12 ani de închisoare cu executare. În plus, Moroșan are de dat 2 milioane de euro despăgubiri către zece rude ale celor două victime.

Reamintim că, în urmă cu doi ani și jumătate, Gheorghe Moroșan a pătruns într-un apartament din Onești, care îi aparținuse până la un moment dat, pregătit să ia ostatici pe cei doi muncitori care lucrau în respectiva locuință. A intrat acolo, apoi a sunat la 112 să anunțe că i-a luat ostatici pe cei doi bărbați. Ulterior, după mai multe ore de negocieri care nu a avut succes, bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, iar aceștia au murit. 

"În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână", declarau procurorii.

După imobilizarea lui Moroşan, echipele de intervenție au încercat să îi ajute pe cei doi muncitori înjunghiați, însă unul a murit la faţa locului, iar al doilea la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Sentință definitivă pentru Gheorghe Moroșan, criminalul care a ucis doi muncitori după ce i-a luat ostatici într-un apartament din Onești