Antena Meniu Search
x

Video Ministrul de Interne a anunţat primele decizii după intervenţia poliţiştilor la crima din Oneşti. Şefii Poliţiei Bacău şi Oneşti au fost înlocuiţi

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat primele măsuri dispuse în cazul tragediei de la Oneşti, care s-a soldat cu o dublă crimă. El a decis înlocuirea şefilor de poliţie de la Inspectoratul judeţean Bacău, dar şi Poliţiei Oneşti, pentru modul cum s-a intervenit.

De Monica Palade la 03.03.2021, 20:41
Ministrul de Interne anunţă primele concluzii despre intervenţia poliţiştilor la crima din Oneşti - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Primele decizii după intervenţia poliţiştilor la crima din Oneşti

 Ministrul a anunţat primele concluzii în legătură cu intervenţia poliţiştilor la tragedia de la Oneşti

"Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare privind evenimentul de la 1 martie de la Oneşti şi măsurile luate. Pentru mine din poziţia de ministru, dar şi ca simplu cetăţean cel mai deranjant este că nu am reuşit să salvăm vieţile persoanele aflate în pericol", a spus ministrul Bode.

Rezultatul verificărilor preliminare

Ministrul spune că s-a axat pe trei paliere esenţiale:

"Cu privire la modul de implicare a IPJ Bacău, seful şi adjunctul. Adjunctul s-a deplasat cu întârziere, minimizând importanţa evenimentului. În contextul apelurilor repetate la 112 conducerea IPJ nu a valorificat toate datele şi nu a informat corect superiorii pentru a se aloca resurse".

"Modul de implicare la Onesti - a fost ignorat trecutul autorului si amenintarile anterioare nu au fost documentate anterior. Nu au fost folosite la maximum resursele. Comunicarea cu agresorul înaintea sosirii negociatorului a fost una defectuoasă, ceea ce a agitat şi mai mult agresorul. Nu au izolat soţia agresorului şi nu i-au oprit accesul la informaţii. Nu au stabilit o relaţie de încredere cu agresorul"

"Modul de intervenţie - forţele au avut echipament necesar, însă au relaţionat defectuos în ceea ce a privit coordonarea"

Măsuri preliminare

Am dispus următoarele măsuri preliminare: sesizarea unității de Parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție, sesizarea unității de Parchet competente cu privire la soluționarea plângerilor depuse anterior evenimentului, înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia. Înlocuirea din conducerea Poliției Municipiului Onești a șefului Poliției și a adjunctului acestuia. Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții Lucian Bode, ministrul de Interne: Totodată, am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de Poliție. Verificările continuă și toate datele și informațiile obținute vor fi puse la dispoziția unităților de Parchet competente.

Gheorghe Moroşan a uluit opinia publică, după ce a luat ostatici şi ucis doi muncitori, în fostul său apartament din Oneşti. După cinci ore de aşteptare, forţele de ordine l-au împuşcat, în urma intervenţiei în locuinţă. Acesta a ajuns la spital, unde medicii l-au operat şi acum va fi transferat la spitalul judeţean din Bacău, pentru a i se asigura toate condiţiile de recuperare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne a anunţat primele decizii după intervenţia poliţiştilor la crima din Oneşti. Şefii Poliţiei Bacău şi Oneşti au fost înlocuiţi