Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ascultată în propria casă. Poliţia face anchetă ca să afle cine a pus microfonul în casa demnitarului

Un scandal de spionaj la cel mai înalt nivel pune în pericol secretele României! Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit un microfon ascuns în priză.

Vezi și

Un scandal de spionaj la cel mai înalt nivel pune în pericol secretele României! Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit un microfon ascuns în priza telefonului de acasă. Cine l-a pus acolo putea auzi, de la distanţă, tot ce vorbea demnitarul. Poliţia face deja anchetă. Dar, dacă este vorba despre o interceptare oficială, este foarte posibil să nu se afle niciodată sursa, spun specialiştii. 

Reprezentanţi ai SRI, ai Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGP au ajuns aseară în apartamentul unde locuieşte Ministrul de Interne. Scopul: ridicarea unui dispozitiv de ascultare. Ţinta: înalt demnitar, membru CSAT. Unul dintre cei mai importanţi oameni din Guvern, cu acces la informaţii clasificate şi secrete de stat. 

"Dacă ar fi un mandat de siguranţă naţională, e posibil să avem mult timp de aici înainte un dosar al poliţiei cu autor necunoscut. Să nu deconspire mandatul de siguranţă naţională. Ar putea fi făcută de un civil, sau, ca să spun aşa, de o organizaţie ilegală.", spune avocatul Tonel Pop.

Pentru că mandatul, în astfel de cazuri, este o măsură de siguranţă naţională. Deci şi secretă. Ministrul de Interne deţine informaţii clasificate de cel mai înalt nivel, fiind membru CSAT. Chiar şi aşa, susţine că nu a cerut pază SPP. 

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Interne a găsit dispozitivul în priza unui telefon fix. Astfel de sisteme pot transmite informaţiile de la orice distanţă. Funcţionează pe reţelele GSM, motiv pentru care cel care stă cu căştile pe urechi, nu trebuie decât să asculte. Ceea ce s-a şi întâmplat. Numai că e greu de spus când a fost plantat.

Despre posibilul atentat la viaţa privată a Ministrului de Interne, dar şi la securitatea naţională, premierul României a avut o reacţie rezervată: "Este o anchetă în curs, o anchetă a parchetului în curs, deci nu comentăm." 

Carmen Dan locuieşte în apartamentul ascultat din vara acestui an. Cu chirie. Alături de fiul ei. Sancţiunile pentru violare de domiciliu şi încălcare a vieţii private sunt de maximum doi ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne, Carmen Dan, ascultată în propria casă. Poliţia face anchetă ca să afle cine a pus microfonul în casa demnitarului