Antena Meniu Search
x

Doi bebeluşi au murit infectaţi cu o bacterie la Iaşi, iar medicii dau vina pe soartă: "A fost pur şi simplu o coincidenţă nefastă să aibă decesul în aceeaşi zi."

Doi bebeluşi au murit într-o singură zi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă.

Vezi și

Doi bebeluşi au murit într-o singură zi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă. Se născuseră prematur, iar infecţia le-a atacat plămânii. Unul a trăit doar nouă zile, celălalt 18. Una dintre mame a făcut plângere la Parchet, iar poliţia a deschis deja dosar de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă. Bacterii sunt peste tot lume, spun în apărarea lor medicii din Iaşi. Nicăieri ca la noi, le răspund românii care şi-au văzut copiii, părinţii sau fraţii murind cu zile în spitalele din toată ţara. 

Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog Maternitatea Cuza Vodă: "Un copil a trait 9 zile, celalalt 18 zile. A fost pur si simplu o coincidenta nefastă să aibă decesul în aceeaşi zi." 

Statisticile care consemnează sec în hârtii decesul bebeluşilor în spitale nu alină durerea femeilor care au fost mame doar pentru câteva zile. Copiii lor s-au născut prematur, dar au murit după ce s-au infectat, în maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, cu KLEBSIELLA, o bacterie rezistentă ce provoacă epidemii infecţioase. "La prematur, plămânul este primul care suferă. Pur si simplu, nu mai rezistă, decedeaza prin stop cardio-respirator.", spune doctoriţa Bivoleanu. 

Bacteria ar fi fost descoperită şi la una dintre mame. În aceeaşi secţie, alţi doi bebeluşi au fost infectaţi. Un consilier judeţean a fost primul care a sesizat autorităţile că la Maternitatea Cuza Vodă mor nou-născuţi. 

Pe acelaşi subiect

Marian Uscatu, consilier judeţean: "Am aflat că acolo sunt nişte probleme. De la părinţi, de la persoane apropiate, şi am considerat că este e datoria mea, pentru ca am depus un jurământ, să fac ceva să îndreptăm aceste lucruri." 

Direcţia de Sănătate Publică a aflat despre caz, la trei zile de la decesul copiilor. Ancheta preliminară a indicat deja câteva probleme. Liviu Stafie, director Direcţia de Sănătate Publică Iaşi: "Este o problemă din cauza supraaglomerării, pentru că sunt primiţi copii prematuri din toată regiunea."

Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog Maternitatea Cuza Vodă: "Am efectuat un control epidemiologic, care la toate, absolut toate probele recoltate, nu au fost identificate germeni patogeni." 

Familia unuia dintre copiii decedaţi a făcut plângere la Parchet, iar poliţia a început ancheta penală. Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "S-au luat toate măsurile fizice care trebuie luate pentru a evita o contaminare. Aceste infecţii sunt de foarte multe ori legate de starea infrastructurii. Cu toţii ştim că spitalele pe care le avem sunt vechi." 

 KLEBSIELLA este în topul bacteriilor care iau vieţi în spitalele din România. Suntem în fruntea unui clasament european, la rezistenţa celor mai periculoşi germeni, în spitale. La Klebsiella ocupăm locul trei, iar la alte patru bacterii suntem "campioni" europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doi bebeluşi au murit infectaţi cu o bacterie la Iaşi, iar medicii dau vina pe soartă: "A fost pur şi simplu o coincidenţă nefastă să aibă decesul în aceeaşi zi."