Antena Meniu Search
x

Milionarul excentric Romeo Dunca a fost la un pas de moarte: "O prostie, ce să zic. E vina mea!"

Milionarul excentric Romeo Dunca a provocat un accident aviatic în Munţii Banatului. Pilot de carieră, afaceristul a făcut o greşeală de începător.

Vezi și

Milionarul excentric Romeo Dunca a provocat un accident aviatic în Munţii Banatului. Pilot de carieră, afaceristul a făcut o greşeală de începător şi a distrus un elicopter de două milioane de euro, unic în România. Mai mult, a rupt şi cablul telescaunului de pe pârtia Borlova. Doar un miracol l-a ferit de moarte.

Omul de afaceri Romeo Dunca plănuia să decoleze cu elicopterul personal de pe Muntele Mic, din judeţul Caraş Severin. În bord i-a apărut însă o semnalizare! Uşa din spate nu era închisă cum trebuie: "Eu m-am dat jos din el şi l-am lăsat cu motorul plin şi m-am dus să închid portbagajul. Mi l-a umflat o pală de vânt şi mi l-a răsturnat. A fost o neglijenţă."

Elicopterul s-a ridicat patru metri de la sol şi s-a prăbuşit pe o parte. În cădere, a distrus şi cablul de transport al telescaunului de pe pârtia Borlova 1: "O prostie, o omisiune, o greşeală, e vina mea, ce să zic. Mă bucur că am scăpat cu viaţă."

Specialiştii Centrului de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei au plecat astăzi spre locul incidentului pentru a ancheta cele întâmplate. Ei trebuie să verifice dacă varianta pilotului se confirmă, sau la mijloc este vreo altă problemă. Un răspuns îl vom afla peste 30 de zile, când va fi făcut public raportul preliminar.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu 10 ani, un alt elicopter care îi aparţinea afaceristului s-a prăbuşit în munţi. Patru oameni au scăpat atunci cu viaţă ca prin miracol. Printre ei se afla şi senatorul Marcel Vela: "Am fost dezechilibraţi tot din cauza unui vânt foarte puternic, altitudinea era foarte mare, peste 2.200 m şi ne-am prăbuşit pe vârful Mătania. Norocul nostru a fost că zăpada era foarte mare şi afânată. Au fost clipe cumplite." 

Iar în 2008, un aparat de zbor din flota milionarului ar fi aterizat în parcarea unui hipermarket din Bacău. Nu era nicio urgenţă. Pasagerii au mers la cumpărături: "Eu nu am aterizat la Bacău. O fi fost un elicopter de la mine din Bacău." 

Romeo Dunca este şi un împătimit al sporturilor extreme. A fost primul român care a participat la celebra cursa Paris Dakar. Mai mult, a ajuns pe schiuri la ambele poluri ale Pământului, o premieră pentru ţara noastră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Milionarul excentric Romeo Dunca a fost la un pas de moarte: "O prostie, ce să zic. E vina mea!"