Antena Meniu Search
x

Video Mister în jurul morţii adolescentului de 17 ani din Cluj, care şi-a pus capăt zilelor la marginea unei păduri. Vecinii spun că părea că nu îi lipsea nimic

Gest şocant al unui adolescent de 17 ani dintr-o comună din judeţul Cluj. Fără să dea nimic de bănuit, tânărul a decis să îşi pună capăt zilelor la marginea unei păduri. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că băiatul se afla la vârsta la care depresia poate fi ascunsă foarte uşor, iar fără sprijin devine greu de învins.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 08:36

Vezi și

Antonio era elev în clasa a 11-a la un liceu din Câmpia Turzii şi locuia împreună cu bunica lui şi sora geamănă în comuna Frata. Părinţii erau despărţiţi, iar mama se stabilise în Germania pentru a le asigura un trai mai bun. Adolescentul învăţa extrem de bine şi părea să aibă un viitor strălucit.

Luni însă, ceva l-a făcut să aleagă să îşi pună capăt zilelor. Departe de ochii lumii, la marginea unei păduri din apropierea unei mănăstiri, o mătuşă l-a găsit fără suflare, cu o pungă de plastic trasă pe cap. 

Vecină: S-a sculat şi s-a dus la şcoală, ieri dimineaţă şi nu a mai venit acasă el.

Gabriela Groza - psiholog criminalist: Suntem foarte emoţionali în adolescenţă şi deciziile le luăm în funcţie de ce simţim într-un anume moment. În foarte multe situaţii din această cauză adolescenţii ajung să se sinucidă, pentru că simt ceva foarte puternic, ceva ce nu pot tolera într-un anume moment. 

Pe acelaşi subiect

Vecinii şi cei care l-au cunoscut spun că nu îi lipsea nimic

Totuşi, înainte să recurgă la acest gest ar fi trimis unor aporpiaţi mesaje cu subînţeles, însă nimeni nu se gândea că se poate ajunge la o asemenea tragedie.

Vecină: Nu a avut cu nimeni în lume copilul ăla nimic. Ce s-a putut întâmpla cu el nu ştim.

Vecină: Nu l-a văzut nimeni să fie supărat, nu, nu. Nu ştiu ce l-a împins 

Psihologii spun că la această vârstă, depresia poate fi ascunsă foarte uşor şi doar cei foarte apropiaţi pot vedea cu adevărat semnele. 

Gabriela Groza - psiholog criminalist: Aparenţa de normalitate ne poate înşela şi în privirea adolescenţilor şi în privinţa adulţilor. Depresia are foarte multe forme. Persoane care par total integrate şi bine cu viaţa lor, pot d efapt să aibă o realitate interioară foarte diferită.

Vecină: Ceva ceva a avut copilul ăsta, eu aşa cred după mine. 

Vecin: Cred că o fi intrat în ceva anturaje mai dubioase.

Mama băiatul s-a întors acum din Germania pentru a-şi înmormanta fiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Mister în jurul morţii adolescentului de 17 ani din Cluj, care şi-a pus capăt zilelor la marginea unei păduri. Vecinii spun că părea că nu îi lipsea nimic