Antena Meniu Search
x

Video Mitraliera furată în Constanţa de la un militar neatent. Unde ar fi ţinut, de fapt, arma: "Altfel, nu avea cum să i-o ia"

Au trecut trei zile şi nici urmă de mitraliera sustrasă unui militar din Constanţa. Sute de poliţişti rămân în alertă şi sunt filtre în mai multe judeţe. Procurorii iau în calcul şi posibilitatea ca arma să fi fost aruncată sau pierdută. După ce ieri au căutat-o cu ajutorul scafandrilor în canalul Poarta Alba Midia Navodari, astăzi au săpată după ea în curtea unităţii militare. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.03.2022, 22:07

Vezi și

Peste 90 de filtre în care sunt angrenaţi 300 de poliţişti şi jandarmi au împânzit ţara. Fără sorţi de izbândă. Sunt trei zile de când oamenii legii organizează filtre, iar acestea vor continua până când arma şi muniţia vor fi găsite.

"Santinela trebuia să aibă armamentul pe el şi muniţie", spune un şofer. La fel cred şi experţii militari. "Arma cred că era pusă jos acolo undeva. Dacă o avea prinsă fumos de el, cu centura, nu avea cum să i-o ia", explică psihologul criminalist Liviu Chesnoiu. "În mod normal, dacă îl observa şi îşi făcea serviciul corect, militarul trebuia să îl someze pe individul respectiv, să execute foc de avertisment, după care să tragă la picioare", spune şi colonelul în rezervă Remus Macovei.

Ipotezele luate în calcul după furtul mitralierei în Constanţa

Procurorii au pe masă mai multe ipoteze. De la jaf, până la arma aruncată sau pierduta în apă. Şi asta pentru că surse apropiate militarului spun că ar fi un împătimit al pescuitului. Anchetatorii se gândesc chiar şi la o posibilă glumă pe care cineva i-a făcut-o militarului. "Procurorii iau în calcul tot mai multe ipoteze, inclusiv faptul că arma ar putea fi îngropată în unitatea de aici din Mamaia Sat. Tocmai de aceea colegii militarului au săpat, în speranţa de a o găsi", arată Andreea Filip, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

O altă variantă ar fi că agresorul cunoştea foarte bine unitatea militară. "Poate că este cineva care a lucrat acolo, poate că a fost dat afară de către comandant că nu îşi făcea datoria", se gândeşte Liviu Chesnoiu.

Militarul e cercetat. Spune că se uita la o slujbă religioasă în timpul serviciului

Militarul este cercetat pentru încălcare a consemnului după ce a recunoscut că se uita pe telefonul mobil la o slujbă religioasă în timpul serviciului, şi pentru nerespectarea planului de pază. "Dacă a intrat aşa cum se spune, cu telefonul, este clar o încălcare de consemn", a precizat Cristi Crăciun, militar.

Potrivit regulamentului militar, acesta ar fi trebuit să fie mereu în garda, sa nu permită nimănui să intre în incinta unității, și, daca observa o persoana care nu se legitimează sau care folosește violenta, putea chiar folosi arma din dotare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mitraliera furată în Constanţa de la un militar neatent. Unde ar fi ţinut, de fapt, arma: "Altfel, nu avea cum să i-o ia"