Antena Meniu Search
x

Video Scafandrii militari caută în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari arma militarului care a fost atacat în post

Scafandrii militari caută pistolul mitraliera al militarului care ar fi fost atacat în post sâmbătă noaptea în Canalul Poarta Albă Midia Năvodari. Între timp, ancheta continuă.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 12:56

Vezi și
  • Scafandrii militari caută arma în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari

Potrivit unor surse, atenţia soldatului era distrasă de telefonul mobil, în momentul în care ar fi fost atacat. Există însă mai multe ipoteze.

Andreea Filip, reporter Observator: Încă de la primele ore ale dimineţii o echipă de scafandri a ajuns în apropierea unităţii militare, s-au echipat corespunzător şi au făcut căutări. De asemenea, o ambarcaţiune a poliţiei de frontieră cu un scaner a radiografiat zona. Sun căutări pe toate fronturile în momentul de faţă în Constanţa, iar anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Ipoteza jafului rămâne încă în picioare, însă anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze,  chiar şi aceea că arma ar fi fost aruncată în canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari. Tocmai de aceea au fost făcute căutări în această dimineaţă. O altă ipoteză ar fi aceea că arma ar fost pierdută de către militar, ori că o persoană din interior încearcă să demonstreze cât de vulnerabil este sistemul. În continuare sunt filtre şi în trafic. Potrivit unor surse guvenramentale sunt 93 de filtre în 5 judeţe în momentul de faţă. Aşadar, vorbim despre un efectiv de 300 de persoane. De asemenea, sunt două dosare penale deschise, unul la Parchetul Militar din Bucureşti şi una la Parchetul Militar din Constanţa. De asemenea, militarul care a fost deposedat de armă va fi  expertizat psihologic şi va ajunge şi la detectorul de minciuni. Anchetatorii mai spun şi că au fost obţinute şi imagini de pe camerele de suoraveghere de la oamenii care locuiesc în zonă. 

Un individ mascat a intrat într-o unitate militară din Mamaia Sat unde a atacat un soldat şi a furat pistolul mitralieră şi un încărcător. Militarul ar fi opus rezistenţă, dar individul, care avea şi o armă albă, s-a dovedit prea puternic. A sărit apoi gardul unităţii şi s-a făcut nevăzut, cu tot cu armă. Străzile din Mamaia şi Constanţa s-au umplut de poliţişti, iar paza la consulatul Rusiei din Constanţa a fost întărită, preventiv. Ministerul Apărării a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scafandrii militari caută în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari arma militarului care a fost atacat în post