Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care ar fi fugit Ionel Arsene în Italia. Ar avea o firmă pe numele cumătrului și drept de rezidență

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi baron PSD de Giurgiu, merge pe cărarea bătută de alţi fugari. S-ar ascunde în Italia, unde ar fi fugit cu puţin timp înainte de condamnarea la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Numele lui se adaugă unei liste lungi de infractori pe care statul român se chinuie să-i aducă în ţară pentru executarea pedepselor. Pe numele lui Arsene a fost eliberat un mandat european de arestare.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 11.03.2023, 19:19

Vezi și

Ionel Arsene. 51 de ani. Preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ timp de şase ani şi unul dintre ultimii baroni ai Partidului Social Democrat. Acum - un nume pe lista urmăriţilor internaţional. Ieri, Arsene a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de influenţă. 

Imediat după pronunţare, poliţiştii au mers să îl ridice de-acasă. Nu l-au găsit.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Surse din anchetă susțin că Ionel Arsene ar fi părăsit România cu 5-6 zile înainte de verdictul final al judecătorilor, cu destinația Italia, de aici de pe Aeroportul Otopeni.

În Brescia, Arsene ar avea o firmă de construcţii înfiinţată încă din 2018 în care administrator este cumătrul său. Ar deţine inclusiv drept de rezidenţă.

Pe acelaşi subiect

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator: Italia a devenit Raiul fugarilor români care vor să scape de executarea pedepselor. Procedurile de extrădare durează, iar autorităţile din Peninsulă pot refuza predarea celor care au rezidenţă aici.

Alina Bica

- reţinută în Italia în 2020

- favorizarea infractorului

- 4 ani de închisoare

Daniel Dragomir

- reţinut în Italia în 2021

- fapte de corupţie

- 3 ani şi 10 luni de închisoare

Dragoş Săvulescu

- reţinut în Italia în 2019

- retrocedări ilegale de terenuri

- 5 ani şi 6 luni de închisoare>

Ionel Arsene nu e singur. Lista lungă a celor care se pun la adăpost de lege în Italia

Printre ei, nume grele: fosta şefă DIICOT Alina Bica, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, Dragoş Săvulescu sau Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cât îl va ajuta legea italiană şi pe Ionel Arsene, rămâne de văzut. Cert este că în urma lui, în ţară, rămân "realizări" care ne afectează pe toţi. 

Angelea Bertea, reporter Observator: Fostul președinte al PSD Neamț ar fi fost implicat în mai multe afaceri. Iar ultimul scandal este legat de reabilitarea acestui pod de la Luțca, pod care s-a prăbușit anul trecut, moment în care și carieră să politică a luat-o la vale.

După scandalul prăbuşirii podului de la Luţca, reabilitat de curând, Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte PSD Neamţ. 

Ionel Arsene: Este o experienţă care nu m-a dărâmat pe mine personal pentru că sunt un bărbat puternic. Eu ştiu că sunt nevinovat.

După condamnare, prefectul de Neamţ a precizat că în termen de zece zile de la decizie se va lua o hotărâre privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Sentinţa a venit după opt ani de procese, 33 de termene şi dosare strămutate de la Neamţ la Bacău, apoi la Braşov. În 2013 i-ar fi oferit 100.000 de euro lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, primar la acea vreme în Piatra Neamţ, pentru a-şi elimina un adversar politic cu ajutorul Agenţiei Naţionale de Integritate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care ar fi fugit Ionel Arsene în Italia. Ar avea o firmă pe numele cumătrului și drept de rezidență