Antena Meniu Search
x

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Brașov, într-un dosar privind fapte de corupție. Judecătorii au mai decis să confiște de la Ionel Arsene sumele de 80.000 de euro și 80.000 de lei. Sentința este definitivă.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 18:49

Vezi și

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani și 8 luni de închisoare. El este acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

"Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul", potrivit minutei Curții de Apel Brașov.

Ionel Arsene nu mai are dreptul de a fi ales sau de a deține funcții publice

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România.

Pe acelaşi subiect

"În baza art. 112 litera a Codul penal şi art. 291 alineat 2 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Arsene Ionel a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei", au mai decis judecătorii.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Ionel Arsene fusese condamnat anterior de Tribunalul Bacău la opt ani şi patru luni de închisoare pentru infracţiuni de trafic de influenţă comise în 2013 şi în 2015.

Pentru ce ar fi primit mită Ionel Arsene

Ionel Arsene a fost judecat pentru că, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

Arsene a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare