Video Podul de la Luțca, prăbușit anul trecut, arată și acum ca după bombardament. Autoritățile vin cu noi promisiuni
Podul peste Siret care s-a prăbușit în urmă cu câteva luni va fi dărâmat, iar în locul lui se va costui un altul. Cel puţin asta promit mai marii judeţului Neamţ, care dau şi un termen optimist pentru finalizarea lucrărilor- finalul acestui an. Între timp însă, podul distrus a ajuns un uriaş baraj de beton în calea apei. Noua construcţie va costa statul 40 de milioane de lei.
În iunie anul trecut, podul de la Luţca s-a dărâmat în timp ce era traversat de două maşini. O minune a făcut ca nimeni să nu-şi piardă viaţa. Şi acum construcţia ca după un bombardament.
Clara Mihociu, reporter Observator: La momentul inaugurării, Consiliul Judeţean din Neamţ se lăuda cu faptul că podul a fost finalizat înainte de perioada care fusese stabilită în contract. Însă, din toate promisiunile şi lucrurile cu care s-au lăudat atunci a mai rămas acum la pod doar panoul pe care scrie "fapte, nu vorbe". Şi faptele vorbesc de la sine.
Autoritățile promit un pod nou la Luțca, până la finalul anului. Localnicii sunt sceptici
Într-o discuție cu reporterii Observator mai marii de la judeţ promit că vor construi un pod nou în același loc... până la finalul anului! Şeful Consiliului Judeţean spune că procedura a fost îngreunată de anchetă şi că abia în urmă cu o lună autorităţile au permis intervenţia în zonă.
- Pericole la tot pasul în Neamţ. Din viaductul care leagă Moldova de Transilvania cad bucăţi. "Se vede cum...
- Animație grafică. Cum s-a prăbușit podul de Luţca. Autorităţile vor să dinamiteze ce a mai rămas din el
- Podul din Neamţ, prăbuşit la doar 6 luni după ce fusese reabilitat. În urmă cu 3 luni, autorităţile au fost...
Adrian Niță, prefect judeţul Neamţ: Aşteptăm să iasă avizele de la instituţiile avizatoare, cărora Consiliul Judeţean le-a cerut acest lucru, după care se va începe degajarea din albia a resturilor vechiului pod.
Localnicilor le vine greu să creadă, mai ales când văd cum podul se scufundă de la zi la zi în apele râului Siret.
Clara Mihociu, reporter Observator: Chiar dacă au trecut mai bine de 8 luni de la momentul în care s-a dărâmat podul, nu s-a schimbat aproape nimic aici. La sol, în continuare vedem ruinele a ceea ce era un pod abia reabilitat, iar partea din pod care a căzut peste apă funcţionează acum mai degrabă ca un baraj, care a adunat în între timp peste el şi foarte multe gunoaie aduse de apă.
Practic, curse mai lungi şi aglomerate, explică Andrei, şofer de microbuz. Tânărul a scăpat ca prin urechile acului în ziua când podul s-a prăbuşit.
Andrei, şofer microbuz: Trebuia să trec înainte să se dărâme, eram plin cu elevi la ora 2, mai aveam 300 de metri şi s-a dărâmat în faţa mea.
Podul fusese reabilitat cu nouă luni înainte să se prăbuşească. Lucrările au fost făcute de o firmă abonată la contracte cu statul şi au costat peste 7 milioane de lei. Tot atât va costa însă şi acum degajarea ruinelor din râu. Iar pentru o nouă construcţie, Consiliul Judeţean Neamţ va mai avea de plătit încă 40 de milioane de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰