Antena Meniu Search
x

Video Multe semne de întrebare după tragedia de la Victor Babeş: Rudele încă mai aşteaptă o explicaţie

Au murit trei oameni. Au trecut 48 de ore. Avem în continuare mai multe întrebări decât răspunsuri despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş. Şi mai sunt încă multe lucruri nespuse. Rudele încă aşteaptă o explicaţie, doar că nu ştiu de unde să o ceară singuri. În timp ce azi au fost audiate mai multe asistente medicale, oamenii îşi ridicau morţii de la IML.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 19:59

Vezi și

Au murit sufocate, deşi erau conectate tocmai la aparatele care le dădea oxigenul. Iar rudele nu înţeleg nici acum ce s-a întâmplat acolo. 

Gheorghe Ştefania, soră victimă: "Am văzut trei pacienţi morţi la victor babeş şi am zis aoleo asta o fi şi sora mea dusă acolo şi aşa a fost. O amărăciune mare a băgat-o în tir şi a murit acolo a murit în tir asfixiată pentru ce? Să le fie ruşine la toţi".

Ginere victimă: "La ora 15 am vorbit cu doctora a zis că e ok. În ziua respectivă. Că după aia la ora 8 seara să ne anunţe că la ora 6 a decedat".

Rudele au aflat de la televizor despre tragedie

Pe acelaşi subiect

Au aflat de la televizor sau au fost sunaţi de spital abia la patru ore de la incident. Asta deşi, public, Vlad Voiculescu, acum ministru remaniat, şi secretarii de stat au spus că prioritatea a fost tocmai anunţarea familiilor.

Monica Althamer: "Putea să iasă MS să anunţe înainte să anunţe spitalul că 3 oameni au murit? Riscând că nişte oameni să afle de la televizor că şi-au pierdut rudele?"

Popescu Lucia, cumnata victimă: "Statul ăsta nu are grijă de noi. Nu are efectiv".

Ginere victimă: "Nimeni din partea organelor de stat nu a adresat măcar o întrebare. Să dea domnul, să nu mai moară nimeni. Sistemul care undeva scârţăie". 

Ce nu a funcţionat în TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeş încearcă să afle acum şi Serviciul Omoruri. Astăzi, asistente, tehnicieni şi reprezentanţi ai firmelor care se ocupă de ventilatoare şi de oxigen au dat explicaţii, 20 de persoane în total. Audierile continuă. Sunt părţi importante din puzzle. 

Asistenţă: "Gata! Vă rog, deci, vă rog frumos! Nu insistaţi! V-a mai făcut vreodată aparatul acela probleme? Deci, vă rog eu frumos...".

Inginer: "A fost vorba de o eroare? Ce s-a întâmplat acolo? Nu ştiu la ce vă referiţi".

Marian Mihoci, şeful serviciului omoruri Poliţia Capitalei: "Vom reface filmul evenimentului cu aceste declaraţii cu datele tehnice si cu datele din expertizele pe care le dispunem". 

Unitatea mobilă rămâne sigilată

Surse din poliţie spun că, din ce au văzut până acum, avaria ar fi fost la instalaţia din interiorul TIR-ului. Cheia însă, este în calculatorul pe care se afişează presiunea oxigenului şi care înregistrează toate alarmele, inclusiv cum au fost ele gestionate. Percheziţia informatică însă nu a fost făcută deocamdată şi nici echipamentele din TIR nu au fost ridicate de specialişti, aşa că unitatea mobilă rămâne sigilată.

Dr. Florin Roșu, medic ATI: "Cam la cât timp se face verificarea la presiune? Cam în fiecare zi". 

Două zile de la tragedie, ore întregi fără răspunsuri clare, un fost ministru absent şi comunicări paralele. Rudele victimelor se gândesc acum să acţioneze statul în judecată.

Rudă victimă: "Dacă erau într-adevăr funcţionale, nu murea!"

Adrian Cuculis-avocat: "Aici vorbim de o culpă fără doar şi poate. Este clar că vorbim de ucidere din culpă şi în funcţie de pretenţiile părţilor implicate de milioane de euro".

Doar că la vârful Sănătăţii sunt deja alte probleme şi despre tragedia de la Babeş nu şi-a mai făcut nimeni timp să vorbească. Tăcere şi la DSU. Raed Arafat a refuzat astăzi să mai ofere explicaţii cu privire la incident". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Multe semne de întrebare după tragedia de la Victor Babeş: Rudele încă mai aşteaptă o explicaţie