Antena Meniu Search
x

STS, despre tragedia de la Victor Babeş: Au fost două apeluri la 112

În seara tragediei de la Victor Babeş, când trei persoane au murit după o defecţiune de la instalaţia de oxigen a unităţii de terapie intensivă mobilă, au fost înregistrate două apeluri la 112.

de Monica Palade

la 13.04.2021, 16:31

STS, despre tragedia de la Victor Babeş: Au fost două apeluri la 112

Anunţul a fost făcut de STS, care susţine că cele două apeluri la numărul de urgență 112, au fost înregistrate la orele 17:29 și 17:40 şi au fost efectuate de către un cadru medical.

STS precizează că în ambele situații apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov.

O tragedie cu trei morţi

Reamintim că o defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți. 

Pe acelaşi subiect

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » STS, despre tragedia de la Victor Babeş: Au fost două apeluri la 112