Antena Meniu Search
x

Video Vreme păcătoasă de Paşte. Vijeliile şi grindina au făcut prăpăd în Moldova, iar localnicii au primit mesaje RO-Alert. Ploile continuă şi zilele următoare

Vijeliile au stricat sărbătoarea pentru mulţi români. Noaptea de Înviere i-a găsit pe zeci de mii de localnici din Moldova în cizme de cauciuc şi cu lopata în mână. Inundaţiile şi grindina nu le-au dat răgaz să meargă la biserică. A fost cod portocaliu în Iaşi şi Botoşani până astăzi la prânz, când ploile şi frigul s-au mutat în Transilvania şi Muntenia. De mâine, vremea se va răci şi mai tare în toată ţara. 

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 19:38

Vezi și

În localitatea Prăjeni din Botoşani, şoselele s-au transformat în râuri curgătoare, iar nămolul rămas în urma puhoaielor s-a scurs în valuri spre curţile oamenilor.

"Îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare!" a fost avertismentul autorităţilor care au emis mesaje de atenţionare RO-Alert. 

La Iaşi, furtuna i-a adus, însă, unui localnic ocazia să facă fotografii de colecţie: nori luminaţi de soarele care apunea şi fulgere întinse peste oraş.

În zonă a fost cod portocaliu de furtuni aproape 12 ore. În Zalău a fost rupere de nori. Ploaia torenţială a acoperit pământul în doar 10 minute cu un covor alb de gheaţă. "Vai, Iisuse, ai milă de noi!" 

Pe acelaşi subiect

Prăpăd în nordul Moldovei

Grindina a făcut prăpăd şi în nordul Moldovei. La Roznov, în Piaţa Neamţ, copacii înfloriţi nu au rezistat vijeliilor.  La malul Dunării, pescarii şi-au pus pofta-n cui. Încă de dimineaţă, ploaia mocănească i-a ţinut departe de undiţe.

"Acum aşteptăm să se usuce."

"Lemnele..."

"Ia du-te şi pune ceva pe ele!"

La balta Zătun de lângă Galaţi, petrecăreţii se adună an de an să prindă peşte şi să facă grătar. De data asta, vremea n-a ţinut cu ei.  

Reporter: "Încercaţi să-l faceţi până la urmă? "

Petrecăreț: "Să vedem dacă ne dă voie... vremea. "

Adrian Obreja, reporter Observator: "În mod normal, un astfel de loc ar fi fost plin de oameni într-o zi cu soare sau când vorbim de o astfel de sărbătoare. Doar că acum ploaia a stricat planurile oamenilor. Cei care au aprins deja focul, l-au şi stins şi l-au acoperit."

Rafale reci în Capitală

În Ialomiţa, localnicii au făcut haz de necaz când s-au trezit sub o ploaie de gheaţă care le-a distrus grădinile. Nici Bucureştiul nu a scăpat. Temperatura a scăzut cu şapte, opt grade Celsius faţă de ieri, iar rafale reci au adus nori de ploaie deasupra Capitalei. 

Iris Răducanu, meteorolog: "Aceste ploi se vor extinde dinspre sud, vor cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia, aşteptăm cantităţi de apă de 15 - 25, l pe mp. Pe tot parcursul săptămânii viitoare aşteptăm averse. La nivelul întregii ţări ne aşteptăm ca pe parcursul zilei de mâine temperaturile să mai scadă. 13 grade pe litoral. Până la 19 grade în sud vestul teritoriului."

Cine şi-a programat vacanţa de 1 mai speră să aibă mai mult noroc de vreme bună. Meterologii cred că luna se va termina cu soare şi temperaturi generoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Vreme păcătoasă de Paşte. Vijeliile şi grindina au făcut prăpăd în Moldova, iar localnicii au primit mesaje RO-Alert. Ploile continuă şi zilele următoare