Antena Meniu Search
x

Video "S-a ales praful, oameni buni, de toate!" Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe județe, în prima zi de Paște. Ploile și grindina au măturat totul

Vijeliile au stricat sărbătoarea multor români. Inundaţiile şi grindina nu le-au dat răgaz nici în prima zi de Paşte. A fost cod portocaliu în Iaşi şi Botoşani, iar spre seară ploile şi frigul s-au mutat în Oltenia şi Muntenia. Urmează câteva zile cu ploi şi vânt în mare parte din ţară. 

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 10:27

Vezi și

În satul Văcărești din Teleorman, vremea rea a dat peste cap planurile oamenilor din prima zi de Paşte. Grindina căzută le-a afectat serios culturile.

"S-a ales praful, oameni buni, de toate. Să avem un Paşte fericit!", spune cu amărăciune un bărbat, în timp ce filmează cum grindina lovește fără milă.

În Călăraşi, o cameră de supraveghere a surprins dezastrul lăsat în urmă de o furtună care a durat doar câteva minute.

Vijelia puternică, însoţită de grindină şi descărcări electrice a măturat totul în cale.

Pe acelaşi subiect

Grindina a făcut prăpăd şi în nordul Moldovei

Probleme au fost şi în Olt. În localitatea Dobroteasa, după câteva minute de ploaie torenţială, pământul a fost acoperit de un covor alb.

Grindina a făcut prăpăd şi în nordul Moldovei. La Roznov, în Piaţa Neamţ, copacii înfloriţi nu au rezistat vijeliilor. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În mod normal, un astfel de loc ar fi fost plin de oameni într-o zi cu soare sau când vorbim de o astfel de sărbătoare. Doar că acum ploaia a stricat planurile oamenilor. Cei care au aprins deja focul, l-au şi stins şi l-au acoperit. 

În Ialomiţa, localnicii au făcut haz de necaz când s-au trezit sub o ploaie de gheaţă care le-a distrus grădinile. 

Ploile se vor extinde în aproape toată țara

Nici Bucureştiul nu a scăpat. Temperatura a scăzut cu şapte, opt grade Celsius, iar rafale reci au adus nori de ploaie deasupra Capitalei. 

Iris Răducanu, meteorolog: Aceste ploi se vor extinde dinspre sud, vor cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia aşteptăm cantităţi de apă de 15 - 25 l/mp. Pe tot parcursul săptămânii viitoare aşteptăm averse. La nivelul întregii ţări ne aşteptăm ca pe parcursul zilei de mâine temperaturile să mai scadă.

Cine şi-a programat vacanţa de 1 mai speră să aibă mai mult noroc de vreme bună. Meterologii cred că luna se va termina cu soare şi temperaturi generoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "S-a ales praful, oameni buni, de toate!" Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe județe, în prima zi de Paște. Ploile și grindina au măturat totul