Antena Meniu Search
x

România, lovită de vremea rea în următoarele ore. ANM anunță ploi torențiale și vijelii în toată țara, până mâine dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de furtuni şi ploi în toată țara, valabilă până luni dimineaţă. Specialiștii anunță ploi de peste 30 - 40 l/mp și vânt cu rafale de 45 - 50 km/h. O prognoză specială a fost emisă și pentru București.

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 15:02

- Imagine ilustrativă

Informarea meteo de vreme rea este valabilă de duminică, ora 12.00 până luni, ora 10.00. În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane. În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse - în general moderate cantitativ - în majoritatea zonelor.

Se strică vremea și în București

Potrivit meteorologilor, de duminică, ora 12.00 până luni la ora 10.00, valorile termice diurne vor scădea față de cele din ziua precedentă și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie. Astfel, temperatura maximă va fi de 16...17 grade.

Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp și posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35...45 km/h. Minima termică va fi de 8...9 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » România, lovită de vremea rea în următoarele ore. ANM anunță ploi torențiale și vijelii în toată țara, până mâine dimineață