Antena Meniu Search
x

Nava scufundată în Portul Midia, filmată cu drona. Mii de berbecuţi zac morţi pe mare (Video)

Dezastrul din Portul Midia, unde o navă care transporta 14.000 de berbecuţi către Libia, s-a scufundat parţial, provocând moartea a mii de animale, a fost filmat cu drona.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.11.2019, 14:52

Mii de animale au murit în urma accidentului naval din Portul Midia
Nava scufundată în Portul Midia, filmată cu drona. Mii de berbecuţi zac morţi pe mare - Animals International România- IMAGINI AMATOR

Dezastrul din Portul Midia, unde o navă care transporta 14.000 de berbecuţi către Libia, s-a scufundat parţial, provocând moartea a mii de animale, a fost filmat cu drona.

Ieri, Queen Hind, o navă sub pavilion Palau la bordul căreia se aflau mii de berbecuţi, dar şi şi 22 de persoane - membri ai echipajului, toţi sirieni - s-a scufundat în Portul Midia.

Toţi marinarii au fost salvaţi, doar unul dintre ei suferind un şoc hipotermic după ce a căzut peste bord, în mare.

Din păcate, mii de animale au murit în urma accidentului naval. Astăzi, activiştii Animals International - România au publicat pe Facebook imagini dramatice surprinse pe vaporul scufundat, în care se văd zeci de berbecuţi morţi plutind în apă.

De asemena, organizaţia pentru protecţia animalelor a făcut public un material video filmat cu drona, în această dimineaţă.

32 de berbecuţi aflaţi pe vapor, aduşi în viaţă la cheu

Autorităţile au reluat luni dimineaţa operaţiunile pentru aducerea la cheu a navei răsturnate în Portul Midia, urmând să încerce să înlăture încărcătura existentă pe puntea superioară a vaporului pentru a reduce din greutatea acestuia, ca să fie pus pe poziţie pentru remorcare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Anamaria Stoica a declarat că luni se va întruni şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care va stabili ce se va întâmpla cu animalele evacuate de pe vapor. 

În cursul zilei de duminică, autorităţile au reuşit să salveze 32 de oi aflate pe vapor, care au fost aduse pe cheu, în ţarcul de unde fuseseră încărcate pe navă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Nava scufundată în Portul Midia, filmată cu drona. Mii de berbecuţi zac morţi pe mare (Video)