Antena Meniu Search
x

Neurochirgul Ştefan Mindea a schimbat halatul de doctor pe haina preoţească (Video)

A lăsat în urmă o carieră de succes în Statele Unite pentru a se îngriji de trupurile şi sufletele românilor. Este povestea unuia dintre cei mai renumiţi neurochirurgi.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 17:23

Vezi și
  • Ştefan Mindea a fost hirotonit preot în a doua zi de Rusalii.
  • Nu puţini au fost cei care au parcticipat la slujbă.

Absolvent al prestigioasei universităţi Stanford, bărbatul a devenit astăzi doctorul spiritelor. A fost hirotonit de către Arhiepiscopul Tomisului, iar la ceremonie au luat parte aproape o mie de oameni care, însă, au uitat de regulile ce trebuie respectate în plină pandemie.

Într-o ceremonie emoţionantă, neurochirgul Ştefan Mindea a fost hirotonit preot în a doua zi de Rusalii, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna constănţeană Lumina. Nu puţini au fost cei care au parcticipat la slujbă. Mai ales că medicul devenit acum şi preot le-a alinat suferinţa de multe ori. 

Stefan Mindea: Eu cred ca aceste 2 domenii merg mana-n mana. Daca ne gadim si din punct de vedere istoric, cei leprosi erau trimisi la preoti. Orice boala trupeasca are si o baza sufleteasca si din acest motiv consider ca ideal, in conditii perfecte fiecare medic ar fi si preot. 

Liturghia în care Ştefan Mindea a fost uns preot, a adunat o mie de enoriaşi veniţi din toate colţurile ţării. Lipiţi unii de alţii, oamenii nu au mai ţinut cont de regula distanţării sociale.

Până, azi, bărbatul slujea ca diacon la Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din oraș. 

Episcopul Tomisului: Ştiinta adevarata si credinta adevarata intotdeauna se-mplinesc, se completeaza, cu stiinta adevarata si cu credinta vie nu ne vom mai teme nici de Pandemie!

Ştefan Mindea s-a întors în România după 35 de ani petrecuţi în Statele Unite. Deşi acolo devenise unul dintre cei mai cunoscuţi neurochirurgi, bărbatul - fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică al Centrului Medical Universitar Stanford - a decis că drumul lui trebuie să îl aducă înapoi pe plaiurile natale şi mai aproape de Dumnezeu. 

Ştefan Mindea: Fara arul lui Dumnezeu, va spun ca actul medical este absolut un chin. Am avut anumite momente in care lucrurile au mers foarte greu, si am avut alte moente incat cele mai complexe cazuri se desfasurau asa de frumos si natural.

Ştefan Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială. Una din operaţiile pe care le face neurochirurgul Ştefan Midea costă 480.000 de dolari America. În România costa de 20 de ori mai putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Neurochirgul Ştefan Mindea a schimbat halatul de doctor pe haina preoţească (Video)