Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile fac prăpăd în Moldova. Zeci de maşini, blocate în nămeţi în Botoşani. 14 drumuri din Iaşi, închise

Codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol a paralizat traficul în mai multe judeţe. În zona Moldovei, patru drumuri naţionale au fost închise, în ultimele ore, din cauza stratului mare de zăpadă. La Iaşi, spre exemplu, inclusiv maşina de deszăpezire a rămas împotmolită. Aceleaşi probleme sunt şi în Botoşani. Zeci de apeluri au primit echipajele de intervenţie în această dimineaţă de la oamenii care anunţau că nu se pot deplasa cu maşinile pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau chiar pe cele naţionale. Inclusiv ambulanţele au rămas blocate pe drumurile afectate de furtuna de zăpadă din timpul nopţii. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:11

Vezi și

Oamenii au rămas înzăpeziți între localitățile Ionășeni și Vânători, precum și între Vânători și Trușești. Au fost ajutați să-și continue drumul de către pompierii aflați într-o misiune de monitorizare, pe DN 29 D Botoșani - Trușești – Ștefănești, alături de prefectul județului, Sorin Cornilă.

Echipajul ISU Botoșani, prezent în teren pentru a monitoriza situația pe DN 29 Botoșani – Săveni, a intervenit pentru a scoate din zăpadă o autoutilitară și un autoturism, rămase înzăpezite la ieșirea din localitatea Unțeni, potrivit Mediafax.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu pentru județul Botoșani până joi

La ieșirea din orașul Ștefănești, un autoturism în care se afla o persoană a fost scos din nămeți de un echipaj de pompieri.

Pe acelaşi subiect

Un microbuz în care se aflau trei persoane și un autoturism cu trei pasageri, rămase înzăpezite la Brăteni (comuna Dângeni) au fost scoase din zăpadă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu pentru județul Botoșani până joi la ora 14.00. Potrivit acestora, va ninge consistent și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 75 km/h, viscolind zăpada.

Două autovehicule au derapat şi s-au răsturnat

Tot în Botoșani, două autovehicule au derapat şi s-au răsturnat, marţi circulaţia în judeţ desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, unul dintre evenimentele rutiere s-a produs pe sectorul de drum judeţean dintre localităţile George Enescu şi Dumeni, potrivit Agerpres.

"O autoutilitară, în care se aflau două persoane, s-a răsturnat şi a blocat, parţial, circulaţia rutieră. Din fericire, acestea nu au fost rănite. Pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi au fost solicitaţi să intervină pentru că exista pericolul de izbucnire a unui incendiu", se arată într-o informare transmisă de ISU Botoşani.

După ce pompierii au deconectat bornele bateriei, autoutilitara a fost trasă cât mai aproape de marginea drumului cu ajutorul unui buldoexcavator, fiind solicitată intervenţia unui utilaj greu pentru a o repune pe roţi.

"Şi pe raza localităţii Dumbrăviţa a fost anunţat, prin apel la 112, un accident rutier. Un autoturism a derapat şi a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. Nu au fost anunţate persoane încarcerate şi nu s-a impus intervenţia pompierilor", se mai menţionează în informare.

ISU Botoşani reaminteşte că judeţul se află sub o avertizare meteorologică tip Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol până miercuri, la ora 14. În acest context, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. 

Zăpada a făcut prăpăd și în Iași

14 drumuri judeţene din Iaşi sunt închise circulaţiei din cauza ninsorii şi a viscolului. Autorităţile făcând apel la şoferi să evite deplasările între localităţi, potrivit News.ro.

Potrivit Consiliului Judeţean Iaşi, marţi la ora 9.30 erau blocate 14 drumuri judeţene:

  • DJ281 Lespezi Sireţel Sticlăria 
  • DJ281C Blăgeşti Coasta Măgurii
  • DJ208G Kogălniceni-Oboroceni-Movileni
  • DJDJ208 O Ciohorăni-Cozmeşti
  • DJ208I Blăgeşti-Vânători
  • DJ282D Podu Iloaiei – Româneşti
  • DJ282D Podu Iloaiei – Mădârjac
  • DJ281B+281D Belceşti -Coarnele Caprei-Bulbucani
  • DJ207A Storneşti – Popeşti
  • DJ248 Iaşi – Rebricea
  • DJ248A Iaşi – Ţibăneşti
  • DJ248B Bogonos
  • DJ282 Iaşi – Gropniţa
  • DJ249D Prisăcani -Gropniţa

“Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaţionaliza drumurile judeţene. Din păcate, numărul acestora este limitat de faptul ca ele trebuie dislocate din alte activităţi şi reechipate pentru intervenţie pe timp de iarnă“, mai precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, aceştia susţin că intervenţia utilajelor este îngreunată întrucât mai multe vehicule neechipate corespunzator au derapat.

“Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune. Mai multe sectoare de drum judeţean sunt blocate în acest moment şi se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnalate maşini blocate. Evaluarea făcută acum împreună cu meteorologii arată că fenomenele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până joi. De aceea, facem apel la populaţie să limiteze deplasările între localităţi. Împreună cu organele abilitate, se evaluează necesitatea de a întrerupe temporar traficul pe sectoarele de drum critice pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină şi să remedieze situaţia“, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ninsorile fac prăpăd în Moldova. Zeci de maşini, blocate în nămeţi în Botoşani. 14 drumuri din Iaşi, închise