Antena Meniu Search
x

Codul portocaliu de ninsori și viscol, prelungit în șase județe. ANM a anunțat cea mai rece dimineață de 5 aprilie înregistrată în România

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit pentru șase județe din Moldova avertizarea cod portocaliu de ninsori și viscol. Alerta de vreme severă este valabilă până joi la prânz. De asemenea, specialiștii ANM au anunțat cea mai rece dimineață de 5 aprilie înregistrată în România.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 14:27

Vezi și

În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30-50 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare până joi la ora 14.00.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Estul Munteniei și Dobrogea sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de vânt. Acesta va avea intensificări temporare cu viteze de 55-65 km/h. De asemenea, o altă avertizare cod galben vizează cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și Carpații Orientali. Aici, până joi, la ora 14.00, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20-25 l/mp.

Cea mai rece dimineață de 5 aprilie înregistrată în România

Recorduri termice: 

  • SÂNNICOLAU MARE (3.1 față de 4.2 grade)
  • DARABANI (0.2 față de 0.8 grade)
  • FOCȘANI (1.7 față de 1.8 grade)
  • JIMBOLIA (2.9 față de 4.2 grade)
  • MOLDOVA VECHE (2.8 față de 4 grade)
  • NEGREȘTI (1 față de 1.6 grade)
  • POIANA STAMPEI (-3.2 față de -2.5 grade)
  • SLOBOZIA (2.8 față de 3.2 grade)
  • TECUCI (1.2 față de 1.5 grade).

Vechiul record lunar a fost egalat la staţia meteo: STÂNCA ȘTEFĂNEȘTI ( 2,0 grade)

Vreme rece și ploi slabe în București până sâmbătă

Vremea va fi rece și trecător vor fi ploi slabe, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă miercuri de Administrația Națională de Meteorologie.

De miercuri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 8.00, vremea în București va fi rece și în general închisă. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9-12 grade, iar cele minime de 0-3 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Codul portocaliu de ninsori și viscol, prelungit în șase județe. ANM a anunțat cea mai rece dimineață de 5 aprilie înregistrată în România