Antena Meniu Search
x

"Nu, copile. Ai timp destul pentru botezul focului". La 20 de ani, pe Alex şi Ionela îi leagă o dragoste puternică şi vocaţia de pompier. Împreună şi la primul incendiu

Vocaţia de pompier înseamnă să nu tremuri în faţa niciunei provocări şi să fii gata de intervenţie în orice clipă din zi şi din noapte. Alex, un tânăr de 20 de ani care nu-şi încheiase pregătirea încă, nu a stat pe gânduri şi s-a prezentat la locul unui incendiu din Sântioana, ca să ajute după puterile sale la stingerea flăcărilor ce au cuprins patru gospodării. Asta deşi comandantul îi spusese că are timp pentru "botezul focului", trimiţându-l acasă după program. Tânărul nu şi-a putut stăpâni însă dorinţa de a salva şi nici nu a venit singur: a chemat-o şi pe iubita sa, Ionela, care se pregăteşte la rândul ei pentru a deveni pompier. "Sunt un adevărat exemplu pentru mulți tineri din ziua de azi!", au scris pe Facebook reprezentanţii MAI.

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 12:41

- Facebook MAI

"Botezul focului" nu ţine cont nici de program, nici de vârsta fragedă a tinerilor pe cale să devină pompieri. Conştienţi de misiunea de salvatori şi mânaţi de responsabilitatea care vine la pachet cu echipamentul special, Alex şi Ionela au venit într-un suflet la locul unde ardeau patru gospodării din Sântioana. Cei doi tineri - ambii în vârstă de 20 de ani - formează un cuplu, iar dincolo de dragostea pe care şi-o poartă îi leagă şi dorinţa de a fi de ajutor. Pentru gestul lor, Ministerul Afacerilor Interne îi felicită călduros şi îi oferă drept exemplu românilor de pretutindeni.

Zi de foc pentru Alex şi Ionela. Tinerii vor deveni pompieri

"Alarma a sunat la ora 16.00. În câteva momente echipajele erau pregătite. Comandantul intervenției a transmis scurt ordinul:

  • Mergem la Sântioana. Din ce știm acum, ard mai multe case și incendiul se propagă.
  • Merg și eu, i-a spus Alex comandantului.
  • Nu, copile. Ești încă în pregătire. Ai timp destul pentru botezul focului. Acum mergi acasă. Programul tău s-a încheiat, i-a răspuns acesta în timp ce se urca în autospeciala care pleca la incendiu.
Pe acelaşi subiect

Alex nu a plecat acasă. A mers în dispecerat și a ascultat prin stație tot ce transmiteau colegii lui de la incendiu. Am ajuns. Ard 4 gospodării. Incendiul este destul de mare. Rog să trimiteți echipaje în sprijin. Încercăm să limităm propagarea acestuia. În acel moment, Alex a plecat. S-a urcat în mașina lui și și-a sunat prietena.

  • Mergi cu mine?
  • Unde?
  • E un incendiu la Sântioana. E mare. Vreau să vezi și tu cum e.
  • Și tu de ce nu ai mers?
  • Mi-au zis că sunt încă în pregătire, dar mi s-a făcut pielea de găină când am văzut câte mașini au plecat și vreau să fiu acolo!
  • Mergem!

Așa a decurs conversația dintre cei doi tineri. Pe drum, Alex, se gândea să nu fie certat de colegi, pentru că ultimul modul de pregătire îl va termina abia peste două săptămâni. Ajuns la incendiu, Alex a fost văzut de Comandant.

  • Ce cauți aici? Ți-am zis să mergi acasă.
  • Nu pot sta acasă. Am venit să văd cum este. Poate aveți nevoie de ajutor.
  • A intrat microbul în tine, copile. Asta e bine. Ai totul la tine?
  • Da, da. Costumul și casca sunt în mașină.
  • Echipează-te repede!

După ce acesta s-a echipat, comandantul l-a dus la una dintre mașini. Lăsa-ți-l și pe el la furtun. Nu a putut sta acasă. Acum își dă botezul focului. Alex, rămâi aici și nu lăsa flăcările să treacă. Nu-ți fie frică, suntem lângă tine să-ți asigurăm spatele.

Alex și Ionela, doi tineri de 20 de ani, au stat patru ore și și-au ajutat colegii să lupte cu flăcările ce au distrus peste 1000 mp din patru gospodării. Ca și Alex, mai mulți pompieri militari care locuiesc în localitățile din apropiere, aflați în timpul liber, au venit să ajute. Lui Alex nu i-a fost teamă nicio clipă. Se simțea în siguranță și mai mult, avea confirmarea că și-a găsit menirea. Ionela nu l-a scăpat din ochi, în timp ce aducea apă de băut din vecini, să mai aline setea pompierilor de la căldura mare. La sfârșitul intervenției, comandantul s-a apropiat de Alex.

  • Ți-am zis să pleci acasă! De ce nu m-ai ascultat?
  • Vă raportez că nu am putut!
  • Scoateți casca! i-a spus acesta, având o sticlă de apă în mână. Întinde mâinile, îți torn eu să te speli pe față. Azi ai primit botezul focului, Alex. Te-ai descurcat foarte bine. Bravo!
  • Mulțumesc, dar nu îmi mai ziceți copile?
  • De azi, nu! De azi, ești pompier!

Alex și Ionela formează un cuplu de mai bine de un an de zile, au planuri mari împreună și sunt un adevărat exemplu pentru mulți tineri din ziua de azi!", au transmis, pe Facebook, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » "Nu, copile. Ai timp destul pentru botezul focului". La 20 de ani, pe Alex şi Ionela îi leagă o dragoste puternică şi vocaţia de pompier. Împreună şi la primul incendiu