Antena Meniu Search
x

Video Propunerea lui Titi Aur, după accidentul cu 4 morți din Iași. Fostul pilot de raliuri cere încadrarea la "crimă cu premeditare"

Şoferiţa de la Iaşi care a urcat beată la volan, a ucis patru oameni şi a băgat în spital alţi trei va sta după gratii o lună. Femeia, băută, a gonit pe şosea fără să-i pese de consecinţe, iar după accidentul cumplit a mers la terasa unui mall ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Evident, atitudinea ei a revoltat familiile victimelor, care acum cer dreptate. O misiunea grea, dacă privim lungul şir de cazuri în care şoferi băuţi fiind au distrus vieţi şi sunt încă în libertate ori au primit pedepse mai mult simbolice.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 19:43

Vezi și

Nicio explicaţie nu are şoferiţa pentru gestul inconştient de a se urca băută bine la volan. A ucis patru oameni pe loc, muncitori care reparau un drum. Ciprian Duca era inginer. Avea 48 de ani şi lucra de 15 ani la firma de construcţii a primăriei. Soţia lui e devastată, a trebuit să-i explice copilului că tatăl său a plecat la serviciu, dar nu se mai întoarce.

Reporter: Cum era soţul dumneavostră?

Soția inginerului Ciprian Duca: Cel mai bun om din lume!

Femeia este revoltată de purtarea şoferiţei. Nu-şi explică cum, după accident, a mers relaxată la terasa unui mall.

Pe acelaşi subiect

Soția inginerului Ciprian Duca: Nu cred că îi pasă. Nu înţelege ce tragedie a provocat! În momentul în care am auzit că şi-a angajat un avocat renumit şi speră să fie salvată şi că stătea pe terasă, am zis că vreau să-i transmit că pe lângă scopul meu în viaţa de a-mi creşte copilul, următorul meu scop va fi ca această femeie să plătească ani grei de închisoare. N-o să mă las! Ea îşi pune un avocat, eu îmi pun 10. 

O altă familie trece prin aceeaşi dramă cumplită, după accidentul din Iași

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unul dintre cei patru muncitori care au supravieţuit accidentului îşi aminteşte cu groază cum s-a întâmplat totul.

Nicu Acasandrei, supraviețuitor: Am auzit o singură bubuitură şi apoi a venit rostogolindu-se. Sunt bucuros că am scăpat, puteam să fiu şi eu în locul lor. 

Doar că pentru familiile îndoliate urmează o luptă grea în justiţie. O demonstrează alte cazuri în care şoferi băuţi au omorât oameni nevinovaţi şi n-au fost traşi la răspundere. În februarie 2021, în Bucureşti, o şoferiţă de 56 de ani băută a omorât două fete pe şoseaua Andronache. 

Femeia e în libertate. Avocatul său a reuşit să obţină în instanţă refacerea anchetei. Şi Mario Iorgulescu, băut şi drogat, a ucis un bărbat de 24 de ani, tată a doi copii. Fiul preşedintelui LPF îşi vede de viaţă în Italia. Magistraţii din Peninsulă nu vor să-l extrădeze. 

Specialiştii cred că pedepsele sunt prea blânde în astfel de accidente rutiere

Titi Aur, expert în conducere defensivă: Astfel de situaţii, juridic, nu ar trebui încadrate la ucidere din culpă, ci la crimă cu premeditare. Îşi asumă intenţionat să se urce beţi, drogaţi, să meargă cu viteză foarte mare.

Ironic, în ţara cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere, sunt parlamentari care vor o relaxare a legislaţiei. Pedepse mai blânde pentru vitezomani, ori, în cazul unei posibile suspendări a carnetului de şofer, posibilitatea de a-ţi recupera permisul mult mai devreme. pentru moment, coaliţia de gvernare a renunţat totuşi la modificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Propunerea lui Titi Aur, după accidentul cu 4 morți din Iași. Fostul pilot de raliuri cere încadrarea la "crimă cu premeditare"