Antena Meniu Search
x

O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer, în Maramureș

O fată de 16 de ani din Maramureș a avut o reacție adversă anafilactică, luni, după vaccinarea cu vaccinul anti-Covid Pfizer. Adolescenta a prezentat inclusiv hipotensiune arterială, desaturare și pierderea  temporară a cunoștinței.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.04.2021, 17:42

O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer, în Maramureș
O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer, în Maramureș - Profimedia Images
  • Fata de 16 ani a fost vaccinată cu acordul părinților la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni.
  • Adolescentei i s-a acordat primul ajutor în centru, apoi a fost transportată cu ambulanța la un spital din Baia Mare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat, luni, că o persoană în vârstă de 16 ani a prezentat o reacție adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech.

Adolescenta a avut acordul părinților pentru efectuarea vaccinului și a fost imunizată împreună cu ceilalți membri din familie la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni. În istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice.

Fata a fost dusă cu ambulanța la spital

Personalul medical din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor, iar persoana a fost stabilizată și transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital.

În România, primul caz de reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, a apărut la o femeie de 46 de ani din Olt, la câteva minute după ce a fost vaccinată cu serul anti-Covid de la AstraZeneca.

S-a întâmplat pe 22 februarie, când femeia de 46 de ani s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer, în Maramureș