O femeie din Galaţi, în şoc anafilactic la cinci minute după vaccinarea cu Moderna

De Redactia Observator.
Publicat: 02.04.2021, 16:56.
Actualizat: 02.04.2021, 17:13

O persoană de 36 de ani, vaccinată în data de 2.04.2021, în centrul de vaccinare Corod din județul Galați, cu prima doza de vaccin Moderna, a prezentat reacții adverse (hipetensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului. 

O femeie din Galaţi, în şoc anafilactic după vaccinarea cu Moderna

Hepta

Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul.

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.

Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii.

Citește și:

Vaccinarea cu Moderna a început în luna februarie

Vaccinarea cu Moderna a început în România, în perioada 4-16 februarie. În cazul acestui tip de vaccin, rapelul are loc la 28 de zile, în conformitate cu indicațiile producătorului.

Reamintim faptul că rapelul se administrează potrivit indicațiilor producătorului, în funcție de tipul vaccinului, la 21 de zile pentru Pfizer și la 28 de zile pentru Moderna. Persoana vaccinată cu Moderna va primi o nouă recipisă pentru rapel și va fi informată cu două zile înainte de prezentarea în centrul de vaccinare pentru administrarea acestuia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.