Antena Meniu Search
x

Video O femeie din Olt a intrat în șoc anafilactic, după doza de vaccin de la AstraZeneca. Este primul caz din România

O femeie de 46 de ani din Olt a avut o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, la câteva minute după ce a fost imunizată cu serul anti-Covid de la AstraZeneca.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.02.2021, 21:39

Vezi și
  • Femeia de 46 de ani nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, femeia de 46 de ani s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Aceasta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Femeia a fost transportată la spitalul din Slatina

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice.

Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Acesta este primul caz de reacție severă, de tip anafilactic, apărută la o persoană vaccinată în România.

La începutul lunii februarie, o altă femeie, cadru medical din Timiș, a suferit o reacție alergică puternică, însă fără criterii de șoc anafilactic, după rapelul de vaccin anti-Covid de la Pfizer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O femeie din Olt a intrat în șoc anafilactic, după doza de vaccin de la AstraZeneca. Este primul caz din România