Video

"O grămadă de oameni vor muri, probabil", în prima misiune spre Marte, recunoaște Elon Musk. "Va fi inconfortabil"

De Redactia Observator.
Publicat: 27.04.2021, 09:43.
Actualizat: 27.04.2021, 09:42

„O călătorie dificilă și periculoasă din care s-ar putea să nu te mai întorci în viață, dar este o aventură glorioasă, sună atrăgător. Acesta este anunțul pentru misiunea pe Marte”, a declarat Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, într-un interviu fără perdea despre provocările acestui plan ambițios.

Elon Musk, CEO SpaceX

Elon Musk, CEO SpaceX

Profimedia Images

Fondatorul SpaceX a făcut o predicție sumbră, despre riscurile misiunii pe Marte, considerată “o portiță de scăpare pentru oamenii bogați”. „S-ar putea să mori, va fi inconfortabil și probabil că nu va fi mâncare bună”.

Această călătorie “dificilă și periculoasă din care s-ar putea să nu te mai întorci în viață” nu este pentru toată lumea, este de părere miliardarul sud-african, scrie The New York Post.

Citește și:

„O grămadă de oameni vor muri, probabil, la început, dar va fi o aventură glorioasă”, a afirmat Elon Musk, cu zâmbetul pe buze.

Compania SpaceX a lansat peste 100 de rachete în ultimii 10 ani, într-un efort uriaș de a face posibile călătoriile îns copuri turistice pe Lună și pe planeta Marte, însă numeroase prototipuri au explodat înainte de a-și atinge scopul.

Cu toate acestea, Musk a estimate că SpaceX va putea transporta oameni pe Marte în 2026.

Musk, în vârstă de 49 de ani, cu o avere estimată de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiţia să colonizeze planeta Marte, dar are ambiţii şi în alte sectoare, precum criptomoneda şi inteligenţa artificială.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.