Antena Meniu Search
x

Video Nasa şi SpaceX, nouă lansare de succes către ISS. Este pentru prima dată când SpaceX a refolosit o rachetă cu echipaj uman

Astronauții SpaceX Crew-2 ai NASA se află pe orbită, după lansarea lor dimineața devreme cu destinația Stația Spațială Internațională, pentru a doua misiune comercială de rotație a echipajului la bordul laboratorului de microgravitație.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.04.2021, 14:50

Vezi și

A fost prima dată când SpaceX a refolosit o capsulă și o rachetă pentru a lansa astronauți pentru NASA, după ani în care şi-a dovedit această capacitate, dar cu rachete fără echipaj uman, pentru alimentarea Staţiei Spaţiale Internaţionale. Racheta folosită vineri a mai fost folosită în noiembrie anul trecut.

A doua misiune cu echipaj NASA și SpaceX

Echipajul internațional de astronauți a plecat vineri la ora 5:49 dimineața EDT de la Complexul de lansare 39A de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida.

Racheta SpaceX Falcon 9 a propulsat nava spațială Crew Dragon cu astronauții NASA Shane Kimbrough și Megan McArthur, împreună cu astronautul JAXA (Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială) Akihiko Hoshide și astronautul Thomas Pesquet al Agenției Spațiale Europene (ESA), pe orbită pentru a începe o perioadă de șase luni misiune științifică pe stația spațială.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul zborului Crew Dragon, SpaceX va comanda nava spațială din centrul său de control al misiunii din Hawthorne, California, iar echipele NASA vor monitoriza operațiunile stațiilor spațiale pe tot parcursul zborului de la Mission Control Center de la agenția Johnson Space Center din Houston.

"A fost un an incredibil pentru NASA și pentru Programul nostru de echipaj comercial, cu trei lansări cu echipaj către stația spațială încă din luna mai a anului trecut", a declarat Steve Jurczyk, administrator interimar al NASA. "Aceasta este o altă etapă importantă pentru NASA, SpaceX și partenerii noștri internaționali de la ESA și JAXA și pentru viitorul cercetării științifice la bordul stației spațiale. Va fi un moment incitant să vedem echipajele noastre salutându-se pe stație pentru prima predare a echipajului nostru în cadrul Programului de echipaj comercial"

Sonda spațială Crew Dragon, numită Endeavor, va andoca autonom către portul frontal al modulului Harmony al stației sâmbătă, 24 aprilie, la 5:10, Televiziunea NASA, aplicația NASA și site-ul web al agenției asigură o acoperire live continuă prin andocare, deschiderea trapei și ceremonia de întâmpinare a echipajului la bord.

Misiunea Crew-2 este a doua din cele șase misiuni cu echipaj NASA și SpaceX vor zbura ca parte a Programului de echipaj comercial al agenției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiinta » Nasa şi SpaceX, nouă lansare de succes către ISS. Este pentru prima dată când SpaceX a refolosit o rachetă cu echipaj uman