Antena Meniu Search
x

O mamă din Iaşi a mers patru ore pe jos ca să economisească 5 lei. Diana a vrut să le ia bomboane celor doi copii ai săi

Anul trecut, în august, Diana a rămas văduvă cu doi copii, după ce soţul său a suferit un accident stupid în timp ce se afla la o partidă de fotbal cu prietenii săi.

de Monica Palade

la 26.05.2021, 15:41

O mamă din Iaşi a mers patru ore pe jos ca să economisească 5 lei. Diana a vrut să le ia bomboane celor doi copii ai săi - BZI

A alunecat pe gazonul artificial de pe teren și s-a lovit puternic la cap. Iulian a stat două săptămâni în comă, dar medicii nu l-au mai putut salva. Durerea a fost cu atât mai mare, cu cât bărbatul a murit cu doar câteva zile înainte ca fiica sa, Sofia, să împlinească un an.

De atunci au trecut 10 luni pline de durere, greutăţi şi încercări. Acum, mama de doar 23 de ani locuieşte cu socrii săi în satul Șerbești, comuna Ciortești, din judeţul Iaşi. Visează însă că într-o zi ea şi copiii săi vor avea o casă.

„Au trecut aproape 10 luni și nu ne revenim. Pe 26 august 2021 se împlinește un an de când Iulian a murit, iar pe 22 iulie ar fi împlinit 30 de ani. Acuși, pe 19 iulie, Sofia împlinește 2 ani și istoria se repetă. Anul trecut, în loc de petrecerea de un an a fetiței am avut parte de înmormântare, anul acesta, după ce fetița împlinește doi ani, trebuie să-i facem lui de un an, cum se face. De aproape un an, mergem aproape zilnic la el la mormânt.

Când Alberto spune că îi este dor de el, mergem toți trei și stăm câteva minute acolo. Oricât încerc să nu mai cheltui bani și să termin casa, dacă copiii vor ceva, nu pot să le spun că nu le iau. Eu cât am fost mică nu am avut și nu vreau să treacă și ei prin asta. Am mers recent la Iași și le-am luat trotinetă, că au văzut la alții. Vreau să fie ei fericiți și să reușim să terminăm casa. Știu că Iulian are grijă de noi de acolo, de sus”, a povestit mămica pentru BZI.

Pe acelaşi subiect

10 kilometri pe jos ca să economisească 5 lei 

Însă sacrificiul ei este şi mai mare. Într-o zi, Diana a mers chiar 10 kilometri pe jos pentru a economisi 5 lei ca să poată să le cumpere copiilor săi dulciuri. „Am avut de făcut niște acte la primărie în comună și nu am vrut să cheltui bani pe autobuz. Am lăsat copiii la bunici, am luat-o pe sora mea mai mică și am plecat spre Ciortești. Nu e atât de scump microbuzul, dar când nu ai, și doi lei ți se par mulți.

Am mers aproximativ două ore dus și alte două întors, că plouase și era noroi pe drum. La câte nenorociri se întâmplă în ziua de azi, nu am vrut să mă urc la nimeni în mașină. De 5 lei cât dădeam pe microbuz, mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici. Toți banii îi am împărțiți. În fiecare lună, 1.500 de lei îi pun deoparte pentru casă, iar restul sunt pentru copii. În fiecare zi cumpăr câte doi litri de lapte din sat, pentru că și băiatul și fata mănâncă lapte. Doi litri costă aproape 10 lei. Fata cea mică mânca lapte praf, dar era foarte scump și am fost nevoită să renunț la el. O cutie de lapte praf costa aproape 60 de lei”, a mai povestit Diana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O mamă din Iaşi a mers patru ore pe jos ca să economisească 5 lei. Diana a vrut să le ia bomboane celor doi copii ai săi