Antena Meniu Search
x

Video Operaţie-maraton de peste 24 de ore pentru replantarea piciorului băiatului de 16 ani lovit de tren: ce spun medicii despre starea adolescentului

Adolescentul de 16 ani lovit săptămâna trecută de tren la Vatra Dornei a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la Spitalul de Copii din Iaşi. Medicii-eroi, care i-au salvat braţele Alexiei, au petrecut nu mai puţin de 24 de ore în sala de operaţie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.01.2023, 07:51

Vezi și

Vorbim despre o intervenţie chirurgicală care a durat mai bine de 24 de ore. Medicii au intrat în sala de operaţie la ora 10:00 dimineaţa şi au ieşit abia a doua zi, după ora 10:00. A fost o interveţie complexă la care s-a lucrat cu zeci de cadre medicale. Vorbim atât despre o reconstrucţie funcţională, s-au făcut o serie de transferuri de ţesuturi, dar de asemenea, toaletarea operaţiei, precum şi o mică intervenţie de chirurgie plastică.

Va mai avea nevoie băiatul şi de alte operaţii, precum şi de recuperare, dar medicii spun că perioada critică a trecut şi spun că starea băiatului e una foarte bună ţinând cont de faptul că a ajuns la spital şi cu multe alte probleme în afară de amputaţia respectivă. În acelaşi timp, medicii spuneau că adolescentul va avea nevoie şi de multă consiliere psihologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Operaţie-maraton de peste 24 de ore pentru replantarea piciorului băiatului de 16 ani lovit de tren: ce spun medicii despre starea adolescentului