Antena Meniu Search
x

Video Medicii-eroi care i-au salvat braţele Alexiei au reuşit din nou imposibilul: i-au replantat piciorul lui Cristian, băiatul călcat de tren. Campanie uriaşă de donare de sânge

Miracolele se ţin lanţ la Spitalul de Copii din Iaşi. Medicii-eroi care i-au salvat braţele Alexiei au reuşit din nou... imposibilul. I-au reataşat piciorul retezat adolescentului de 15 ani, călcat de tren la Vatra Dornei. Într-o operaţie maraton de 13 ore, extrem de dificilă. Băiatul este în continuare la Terapie Intensivă, iar următoarele ore sunt cruciale. În online, pentru salvarea adolescentului, oamenii s-au mobilizat extraordinar. Au strâns rândurile pentru donare de sânge.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.01.2023, 20:20

Vezi și

Pentru Cristian, adolescentul de 15 ani, elev în clasa a noua la Vatra Dornei, timpul a stat în loc marţi dimineaţă. Plecase de acasă. Cu gluga trasă pe cap, căştile în urechi şi telefonul în mână, băiatul era complet distras de la ce se întâmpla în jurul lui. În apropiere de Gara Vatra Dornei Băi, Cristian nu a văzut trenul care venea în viteză dinspre Bistriţa. Mecanicul, în schimb, l-a văzut pe băiat. În zadar s-a chinuit să-l claxoneze, tânărul n-ar fi avut nicio reacţie. Bărbatului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc.

Cunoscuţii şi prietenii s-au mobilizat să doneze sânge

Impactul cu trenul a fost teribil. Piciorul i-a fost retezat de la jumătatea tibiei. S-a lovit grav la cap, iar întregul corp îi este plin de răni. Cristian a ajuns de urgenţă la Spitalul din Vatra Dornei. Aici a fost stabilizat, iar apoi un elicopter SMURD l-a dus la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iași. L-au preluat aceeaşi medici care au reuşit să-i replanteze braţele Alexiei. După o intervenţie maraton de 13 ore, doctorii au reuşit să-i salveze piciorul.

"O amputaţie prin strivire şi care este asociată şi cu un traumatism sever ca cel propus în impactul cu vehiculul feroviar are un răsunet biologic mult mai mare şi mult mai puternic negativ asupra organismului", a declarat medicul Sidonia Susanu. Următoarele ore sunt cruciale pentru Cristian. "Intervenţia chirurgicală a fost totuşi finalizată cu succes deocamdată în speranţa ca membrul replantat îşi pastra viabilitatea în următoarele 24 de ore, acesta fiind confirmarea că membrul va fi viabil definitiv", a declarat medicul Sidonia Susanu.

Pentru adolescent, cunoscuţii şi prietenii s-au mobilizat să doneze sânge. "Este nevoie de donare de sânge. Am făcut un apel către comunitate ca un număr cât mai mare să mergem să îl ajutăm", a declarat Andrei Ștefăniță Mazăre - primar Dorna Arini. Pentru că cererea a fost extrem de mare, o echipă de medici şi asistenţi din Suceava vor merge la Vatra Dornei special pentru recoltare. "Vom sta în zonă atât timp cât va fi nevoie. Băieţelul va avea nevoie de sânge şi zilele următoare", a declarat medicul Maria Pilat - directorul Centrului de Transfuzii Sangvina Suceava. Tragedia ar fi putut fi evitată dacă la locul tragediei ar fi fost un pasaj.

Pe de altă parte un fenomen nou printre adolescenţi. Tinerii sunt distraşi de telefon, cu muzica tare în căşti, neatenţi sau mult prea grăbiţi. "Vârsta şi aceste dispozitive care sunt la ora actuală absolut necesare, sunt câteodată precipitante ale acestor tragedii", a declarat Tamara Solange Rosu, medic. În urmă cu doi ani, o tânără de 17 ani a murit lovită de tren, după ce a încercat să traverseze calea ferată printr-un loc nepermis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Medicii-eroi care i-au salvat braţele Alexiei au reuşit din nou imposibilul: i-au replantat piciorul lui Cristian, băiatul călcat de tren. Campanie uriaşă de donare de sânge