Antena Meniu Search
x

Video Operaţiile estetice la care a apelat Sebastian. Totul a început după ce a vrut să scape de cearcăne: "De ce nu?"

Modă nouă în România: tot mai mulţi bărbaţi calcă pragurile clinicilor de chirurgie estetică. Potrivit datelor, de cinci ori mai mulţi bărbaţi apelează acum la operaţii de înfrumuseţare decât o făceau în urmă cu un deceniu. Iar vârsta medie la care fac aceste intervenţii este de 30 de ani. Fenomenul a luat amploare după succesul filmului Barbie, tinerii vor să arate... ca păuşa Ken.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 21:11

Vezi și

Sebastian şi-a dorit de ani de zile să scape de cearcăne, aşa că până la urmă a apelat la un medic estetician. O dată ce a prins curaj a revenit în cabinetul doctorului şi pentru alte intervenţii estetice. Şi este doar începutul, spune el. 

Sebastian Talef: A mai fost o conturare în zona madibulei, care a costat în jur de 700 de euro. La aproximativ şase luni se refac injectabilele. Vreau să menţin ceea ce am făcut şi să previn eventualele semne de îmbătrânire. Atâta timp cât există o metodă de îmbunătăţire care este destul de simplă, de ce nu? 

Injecţiile cu acid hialuronic şi tratamentele cu botox sunt printre cele mai căutate

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Acest flacon de botox este cel mai căutat de bărbaţi, atunci când păşesc într-o clinică de chirurgie estetică. Poate acoperi injectările pentru toată partea superioară a feţei şi costă 350 de euro. 

Pe acelaşi subiect

Hazim Elayan, specialist chirurgie plastică: Pe partea de minim invazive, pe partea de injectări, pentru tratamentul ridurilor la nivelul frunţii sau pentru întreţinerea tonusului facial, cu nişte tratamente cu vitamine, minerale şi amino-acizi sau pentru tratamentul căderii de păr şi pentru transpiraţiei, la nivelul axilei sau la nivelul palmei. Lor le e frică mai mult decât femeilor!

În ciuda fricii, tot mai multi bărbaţii români calcă pragul clinicilor de chirugie estetic. Filmul de succes Barbie a amplificat fenomenul. Tinerii vor să arate ca Ryan Gosling în rolul păpuşii Ken şi să înlocuiască burta cu pătrăţelele. 

Cele mai căutate proceduri de către bărbaţi

Alex Lupoi, specialist chirurgie plastică: Intervenţiile chirurgicale cele mai întâlnite sunt în primul rând blefaroplastia, adică scosul pielii în exces de la nivelul pleoapelor, ginecomastia, atunci când ai glanda mamară mărită şi vrei să scoţi glanda mamară şi în creştere e lipo-aspiraţia e un procedeu chirurgical prin care scoţi ţesutul adipos pe care nu poţi să-l dai jos altfel. 

Dorinţa bărbaţilor de a arăta mai bine a existat dintotdeauna, spun terapeuţii. Curajul, mai puţin. 

Eduard, psiholog: Întotdeauna validarea şi creşterea propriei imagini lucrează la stima de sine şi nu e nimic rău în a face astfel de intervenţii. Avem o stare de bine dată de modul în care ne privesc ceilalţi, de aprecierile pe care le primim.

În urmă cu zece ani, doar 5% dintre bărbaţi români isi faceau operaţii estetice, arată datele unei clinici. Acum 25 la sută, arată aceeaşi statistică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Operaţiile estetice la care a apelat Sebastian. Totul a început după ce a vrut să scape de cearcăne: "De ce nu?"