Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ora de iarnă a oprit trenurile în gară. Garnituri din toată ţara au aşteptat zeci de minute pentru a pleca după noua oră a Europei Orientale

Am trecut oficial la ora de iarnă, iar astăzi este, practic, cea mai lungă zi din an. Ora 4 dimineaţa a devenit ora 3, aşa că nu uitaţi să vă daţi ceasurile înapoi. Pentru mulţi asta a însemnat o oră în plus de somn. Pentru cei aflaţi pe drumuri, însă, schimbarea s-a simţit diferit. Zeci de trenuri din întreaga țară au așteptat în gări timp de o oră, când ora 4 a devenit ora 3. Garniturile aflate în circulație după ora 4:00, ora de vară, au oprit în prima stație destinată călătorilor. Trenurile de marfă, în schimb, și-au continuat mersul până la stația finală. 

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 09:42

Vineri, CFR a anunţat că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora 03:00. 81 de trenuri de călători vor staționa pentru 4860 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00 (ora oficială de vară) vor opri în stațiile de parcurs – de regulă în prima stație de oprire destinată călătorilor , evitând opririle în stațiile intermediare – și vor pleca după noua oră a Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00, care devine ora 3:00 , și care mai au de parcurs o distanță scurtă până la destinație, vor continua mersul până la stația finală. Trenurile de marfă aflate în circulație după ora 4:00 (care devine ora 3:00) vor continua mersul până la stația finală.

La nivel național, 81 de trenuri de călători au fost afectate de schimbarea orei

Vezi și

Deoarece și în țările vecine se aplică trecerea la ora oficială a Europei, trenurile care circulă între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina și Bulgaria , la data de 27 octombrie 2024, vor respecta orarul stabilit în mersul de tren în vigoare.

Pe acelaşi subiect

Pe raza a șapte sucursale regionale de cale ferată, 81 de trenuri de călători vor fi afectate de schimbarea orei, dintre care 57 de trenuri aparțin operatorului de stat CFR Călători și 24 de trenuri sunt operate de operatori privați , astfel:

• 48 de trenuri – așteaptă la îndrumare;

• 33 de trenuri –așteată pe parcurs.

La nivel național, 81 de trenuri aparținând tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, vor staționa pentru 4860 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă, a mai transmis CFR.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Evenimente » Ora de iarnă a oprit trenurile în gară. Garnituri din toată ţara au aşteptat zeci de minute pentru a pleca după noua oră a Europei Orientale