Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraşul din România unde oamenii montează stâlpi ca să poată ieşi din bloc. Disperaţi, şoferii parchează pe orice petic din stradă

Pe lângă aglomeraţia greu de suportat din marile oraşe, locurile de parcare sunt şi ele o mare problemă. Şoferii pierd chiar şi jumătate de oră până găsesc unde să-şi lase maşina. Se întâmplă asta chiar şi în Timişoara, plasată pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe locuri de parcare din ţară. Oamenii au ajuns să îşi apere cu stâlpi intrarea in blocuri. Capitala Banatului are peste 83.000 de spații pentru cele 150.000 de mașini înregistrate.

de Iulia Pop

la 28.10.2024 , 17:36

Locatarii dintr-un bloc se chinuie să supraviețuiască "junglei" de pe străzi și își apără cu încăpățânare intrarea în scară. În jurul imobilelor, aproape fiecare spațiu a fost transformat în loc de parcare. În astfel de cartiere, locurile de parcare sunt total insuficiente.

Locul de parcare: misiune imposibilă

Pentru că nu au alternativă, şoferii au pus efectiv stapânire pe trotuare. "Nu se găsesc locuri de parcare, ce-i drept. Se învârt în zonă, da!", spune un localnic. "Noi când ne-am mutat aici aşa era, şi dincolo tot aşa... Nu vedeţi cum parchează", adaugă altcineva.

Vezi și

Cea mai mare provocare pentru şoferi este să îşi găsească un loc de parcare în zona centrală. "După ora 12.30, chiar 11.00, minimum jumătate de oră lejer, chiar poate mai mult, depinde ce noroc ai", povesteşte un timişorean. Întrebat dacă s-a întamplat să întârzie la serviciu din cauza asta, răspunde: "O dată la două dimineţi".

Pe acelaşi subiect

83.000 de locuri de parcare în Timişoara

În ciuda nemulțumirilor, Timișoara este orașul cu cele mai multe locuri de parcare din țară, după cum se arată în Inventarul Parcărilor Publice. 

Timișoara are amenajate peste 83.000 de locuri de parcare, iar acest număr plasează orașul de pe Bega pe primul loc în țară. Urmează Sectorul 3 cu puţin peste 80.000 de locuri de parcare şi Braşov - aproximativ 66.000 de spaţii pentru mașini, arată Inventarul Parcărilor Publice. Următoarele patru oraşe îşi păstrează locurile şi ordinea din anul anterior: Iaşi, Cluj, Craiova şi Piteşti. 

"Avem zone rezidenţiale unde doar cei care locuiesc în zona respectivă au voie să îşi parcheze maşinile. În al doilea rând, demolăm garaje si creăm prin asta sute de locuri de parcare. În al treilea rând construim, în anumite locuri, şi parcari supraetajate", a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Față de anul 2022, numărul locurilor de parcare din Timișoara este mai mare cu 2.400, însă scopul municipalităţii este să dezvolte mult infrastructura de transport public. Când vine vorba de spații de parcare pentru biciclete, oraşul de pe Bega e în urma municipiului Cluj-Napoca, Sectorului 6 al Capitalei și Bacăului.  

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Evenimente » Oraşul din România unde oamenii montează stâlpi ca să poată ieşi din bloc. Disperaţi, şoferii parchează pe orice petic din stradă