Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Promise din 2022, parcările supraetajate din Sectorul 1 vor fi gata în 2026. Sectorul 6 are sistemul de 15 ani, celelalte sectoare nu vor să-l implementeze

Promise încă din 2022 de Primăria Sectorului 1, parcările automatizate supraetajate vor fi gata abia peste doi ani. Asta în timp ce Sectorul 6, de exemplu, are 50 de astfel de sisteme de 15 ani. Ceilalţi edili din Bucureşti spun însă că nu iau în calcul această soluţie de a elibera străzile pentru că mentenanţa este mult prea scumpă.

de Andreea Milea

la 27.09.2024 , 20:26

În lipsa locurilor suficiente de reşedinţă, autorităţile cred că parcările supraetajate sunt o soluţie pentru şoferi. În Sectorul 1 al Capitalei se construiesc 7 astfel de sisteme automatizate. Locuitorii din zonă spun însă că noile construcţii au îngustat aleile şi încurcă traficul. Noile parcări din Sectorul 1 seamănă cu mici park and ride-uri construite în mijlocul blocurilor. Au o capacitate de 11 locuri si sunt automatizate cu lifturi. Asta înseamnă că pe masura ce soferii vor parca aici, acestea vor fi mutate la etajul superior cu ajutorul lifturilor.

Cât costă mentenanţa pentru astfel de parcări

În Sectorul 6 există deja astfel de sisteme de mai bine de 10 ani.  Sunt 54 şi au câte 12 locuri de parcare fiecare. Tariful este de 170 de lei pe lună, iar şoferii îşi lasă maşinile aici şi le pot recupera cu ajutorul unui cod de acces. Cum funcţionează? Odată ce maşina este parcată pe rampă, şoferii introduc un cod de acces iar automobilul este dus automat pe un loc liber. Când vor să îşi recupereze vehiculul, acesta va fi mutat cu ajutorul lifturilor ca într-un carusel, spre poarta de ieşire. Locul costă 170 de lei şi se va închiria de la Primărie. În sectorul 1, acest tip de parcare va fi însă disponibil abia din 2026. Modulele instalate în Sectorul 6 începând cu 2009 sunt aproape pline.

Vezi și

Alţii spun că nu sunt dispuşi să dea această sumă. Primăria Sectorului 5 are şi ea în plan să construiască astfel de parcari automatizate. Ceilalţi edili de sector au renunţat la idee din cauza costurilor cu mentenanţa: peste 1.000 de lei pe lună pentru fiecare parcare.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Promise din 2022, parcările supraetajate din Sectorul 1 vor fi gata în 2026. Sectorul 6 are sistemul de 15 ani, celelalte sectoare nu vor să-l implementeze