Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban avertizează: Dacă numărul cazurilor de infectare va crește, ritmul de relaxare va încetini

Premierul Ludovic Orban a avertizat, luni, că, dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va crește, „cu siguranță ritmul de relaxare va încetini”.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.06.2020, 15:14

Ludovic Orban
Ludovic Orban avertizează: Dacă numărul cazurilor de infectare va crește, ritmul de relaxare va încetini - Hepta
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 decese și 246 de cazuri noi de coronavirus.
  • Orban: "Am încredere că românii vor respecta regulile".

Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că doreşte să nu mai apeleze la nicio măsură de restricţie, dar acest obiectiv depinde de evoluţia epidemiei. 

"Am vrea să nu mai apelăm la nicio măsură de restricţie, acesta este obiectivul nostru. Sigur că atingerea acestui obiectiv depinde în mare măsură de evoluţia epidemiei. În măsura în care românii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi şi pe ceilalţi, vor purta mască, vor respecta distanţa fizică, vor respecta regulile de igienă, vor respecta toate regulile de dezinfectare care sunt stabilite în ordinele comune, riscul de răspândire al epidemiei se va diminua şi nu vor fi necesare restricţii sau revenirea la anumite restricţii.

Noi nu ne dorim lucrul ăsta şi în mare parte depinde de tratarea cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate a respectării regulilor”, a afirmat Ludovic Orban. 

Premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia lucrurilor, dacă va fi posibil vor fi luate noi măsuri de relaxare, iar dacă nu, atunci acestea vor fi amânate.  

"Este firesc ca odată cu măsurile de relaxare pe care, o repet, nu le-am deodată, ci le-am luat gradual, pe baza unei evaluări a riscului epidemiologic, am aşteptat 15 zile pentru fiecare set de măsuri pentru a vedea efectul. Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini. Eu am încredere totuşi că majoritatea zdrobitoare a românilor vor respecta regulile şi că nu va fi necesar să readucem vreo restricţie dintre cele care au existat. Vom vedea cum evoluează lucrurile, dacă va fi posibil vom lua noi măsuri de relaxare, dacă nu, vom amâna măsurile de relaxare”, a mai spus șeful Guvernului.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 11 decese și 246 de cazuri noi de coronavirus, în România.

Până acum sunt confirmate 24.291 de cazuri, din care 17.031 vindecate, și 1.523 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban avertizează: Dacă numărul cazurilor de infectare va crește, ritmul de relaxare va încetini