Antena Meniu Search
x

Video Patru tineri ucraineni, căutați de trei zile în Munţii Maramureşului. Au trecut ilegal graniţa și s-au rătăcit în munți

Încă o noapte de coşmar pentru cei patru tineri ucraineni, rătăciţi în Munţii Maramureşului de aproape 3 zile, la o altitudine de peste 1.800 de metri. Echipele de căutare au reuşit să-i localizeze, dar nu au reuşit să ajungă la ei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar şi a zonei greu accesibile. Unul dintre ei este în stare critică, după ce a căzut într-o prăpastie şi şi-a rupt piciorul. Salvatorii vor relua căutările în această dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 08:21

Vezi și

La minus 4 grade Celsius, prin ploaie şi ceaţă, într-o zonă extrem de periculoasă din Munţii Maramureşului, salvamontiştii au căutat ore bune pentru a le da de urmă celor 4 ucraineni. Tinerii, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, s-au rătăcit încercând să treacă graniţa

Misiune dificilă de salvare în Munţii Maramureşului

Unul dintre cei 4 tineri a reuşit să ia legătura cu salvatorii şi le-a spus că a zărit luminile lanternelor, însă echipele de salvare au fost nevoite să suspende operaţiunile de căutare din cauza vizibilităţii reduse, dar şi a condiţiilor meteo vitrege. Din grup făceau parte şi alţi doi tineri, care au fost găsiţi ieri în şoc hipotermic şi au fost transportaţi la spital.

Oana Pîrcălab, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: Zona respectivă este una muntoasă, periculoasă, cu teren deosebit de accidentat, iar condiţiile meteo erau total nefavorabile. Aceşti doi cetăţeni ucraineni au fost transportaţi la unitatea medicală din Sighetu Marmaţiei. 

Pe acelaşi subiect

Echipele de salvare vor relua căutările în această dimineaţă, în momentul în care vremea va permite folosirea unui elicopter cu troliu pentru extragerea victimelor. 

Dan Benga, director Salvamont Maramureș: Este foarte important să ajungem în timp util şi să reuşim să-i evacuăm, având în vedere că două dintre cele patru persoane care sunt acum pe munte sunt într-o stare critică. 

Nu doar prin munte îşi fac cărare ucrainenii. Mulţi încearcă să treacă şi prin Tisa

Cei doi bărbaţi găsiţi ieri au cerut deja azil în ţara noastră. Peste 1500 de ucraineni au încercat să treacă ilegal graniţa la noi în ţară de la începutul războiului. Şi la începutul lunii, patru tineri din Ucraina au cerut ajutor la 112, după ce au rămas prizonieri pe munte. 

Atunci, după opt ore de căutări, salvamontiştii i-au găsit îngheţaţi. Unul dintre ei a murit la spital din cauza hipotermiei. Nu doar prin munte îşi fac cărare ucrainenii. Mulţi încearcă să treacă şi prin Tisa. Cinci au murit înecaţi anul acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Patru tineri ucraineni, căutați de trei zile în Munţii Maramureşului. Au trecut ilegal graniţa și s-au rătăcit în munți