Antena Meniu Search
x

Video Peisaj de basm pentru cei care au urcat în Masivul Postăvaru. La 1799 de metri altitudine, muntele şi pădurea par infinite: "Este ca o minune"

Cei care au urcat în Masivul Postăvaru au avut parte de un peisaj de basm alb. Muntele e acoperit de zăpadă şi vremea e de vis. E timpul ideal pentru drumeţii, dar cu precautie - nu vă lăsaţi furaţi de peisaj: echipamentul corespunzător este obligatoriu. De mâine, insa, va fi din ce în ce mai cald la munte.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.11.2021, 20:19

Vezi și

După ninsoare, splendoare. Pe cel mai înalt pisc din Munţii Postăvaru, peisajul este de-a dreptul fermecător. De la 1799 de metri altitudine, muntele şi pădurea par infinite. Frumuseţea naturii taie respiraţia oricărui turist.

Turist: E fantastic!

Turistă: Minunat, magnific, splendid, toate cuvintele. Pentru mine e splendid muntele, ca o minune. O minune pe care o putem atinge şi respira.

Masivul Postăvaru e doar unul din locurile unde prima ninsoare din acest sezon spune o adevărată poveste în alb. De fapt, toţi munţii din jur sunt superbi pe asemenea condiţii meteo: 1 grad celsius şi vizibilitate perfectă. Masivul Fărăgarş, Masivul Piatra Craiului şi un pic mai departe Abruptul prahovean al Masivului Bucegi. Liniştea din vârful muntelui a fost spartă, pentru scurt timp, de o mână de turişti, care s-au încumetat la o drumeţie. Surprinşi de privelişte, scârţâitul ghetelor pe zăpadă şi chicotelile de pe traseu s-au întrerupt brusc. Minute în şir, oamenii au admirat, pur şi simplu, muntele.

Pe acelaşi subiect

Turistă: E foarte frumos. Este de vis şi le-aş recomanda să vină aici întotdeauna.

Avertismentele salvamontiştilor

Salvamontiştii ne avertizează să nu ne lăsăm furaţi de peisaj: este foarte important să fim mereu echipaţi când urcăm pe munte.

Salvamontist: De acum, bocancii sunt obligatorii. Un rucsac cu ceva haine mai groase. În zilele acestea senine o pereche de ochelari de soare pentru că lumina reflectată de zăpadă este foarte puternică

De mâine, la munte, revine vremea ca de primăvară. În Poiana Braşov, se anunţă temperaturi de peste 10 grade, astfel că în Masivul Postăvaru mâine vor fi chiar 12 grade Celsius. Vineri, la munte, se vor înregistra 15 grade. La soare, care va străluci din plin, va fi şi mai cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Peisaj de basm pentru cei care au urcat în Masivul Postăvaru. La 1799 de metri altitudine, muntele şi pădurea par infinite: "Este ca o minune"